Search in
English French Nederlands
Van Herzeele / Galland / Claerhout
Friday May 27, 2022
8:00 PM
Van Herzeele / Galland / Claerhout
Rataplan

Contact information
Address Wijnegemstraat 27
2140 Borgerhout
Belgium
Phone +32 (0)3 235 04 90
Fax +32 (0)3 235 11 05
Email Write an email
Web site Dedicated website

Deze avond kadert binnen 'Connections', het project waarin Rataplan ruimte geeft aan vernieuwende en opkomende artiesten om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. Nabou Claerhout is de Connectionsartiest in het voorjaar van 2022, zij maakt en toont in die periode in Rataplan. De Freejazz avond is dus uniek en voorlopig enkel te zien in onze zaal!

Voor haar eerste masteronderzoek aan het Conservatorium van Rotterdam onderzocht Nabou Claerhout “ritme als bouwsteen voor compositie en improvisatie”. Al snel betrok ze daar twee van haar favoriete Belgische muzikanten bij: drummer Stéphane Galland en saxofonist Jeroen Van Herzeele.

Stéphane en Jeroen droegen bij aan het werkstuk door haar specifieke vragen te beantwoorden, te luisteren naar opnames, nieuw gecreëerde oefeningen van Claerhout te bekijken, enzovoort. Ze stuurden op het juiste moment bij en gaven haar een nieuwe richting aan waar nodig. Het was dan ook logisch dat Nabou de twee Belgische jazz-iconen opnieuw consulteerde voor het vervolgonderzoek aan het Conservatorium van Antwerpen. Met deze unieke trio-set nodigt Nabou hen nu ook uit op een podium, en zal ze het eerste onderzoeksresultaat ook meteen in de praktijk omzetten. Verwacht een avond vol verrassingen, voor zowel het publiek als de muzikanten zelf.

Jeroen Van Herzeele - Tenor saxophone
Stéphane Galland - Drums
Nabou Claerhout - Trombone
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer