Search in
English French Nederlands
Robin Verheyen "The Bach Riddles"
Friday March 11, 2022
8:15 PM
Robin Verheyen "The Bach Riddles"
Handelsbeurs

Contact information
Address Kouter 29,
9000 Ghent
Belgium
Phone +32 (0)9 265 91 65
Email Write an email
Web site Dedicated website

Jazz meets Bach

De faam van saxofonist Robin Verheyen reikt steeds verder. Met jazzgrootheden Marc Copland, Drew Gress en Billy Hart aan zijn zijde stond hij op podia wereldwijd. Jazz en klassieke muziek zijn voor hem goede vrienden.

Na projecten rond werk van Messiaen en De Machaut volgt nu Das Musikalische Opfer van J.S. Bach. Met zo’n baanbrekend werk als vertrekpunt ligt de weg naar het podium vol verrassingen.

Muzikale veelvraat

Verheyen is een muzikale allesvreter met smaak. Hij kent de New Yorkse improwereld als zijn broekzak, maar haalde tijdens vele reizen naar Senegal evengoed inspiratie uit traditionele West-Afrikaanse ritmes.

Met zijn band TaxiWars gaat hij dan weer met rockmuzikant Tom Barman aan de slag, terwijl hij recent creatief piekte met Bram De Looze en drumwonder Joey Baron in het MixMonk-project.

De hokjes achterwege

Nu komt hij die internationale klasse uit de doeken doen met een nieuw album onder de arm. Hij doet het met de begeestering waarmee Aka Moon gelijkaardige projecten benadert, en met het karakter en de eigenzinnigheid van een Uri Caine. Klassiek zoals je het zelden hoort. Hokjes zijn denkbeeldig.

Robin Verheyen - Saxophones
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer