Search in
English French Nederlands
Transcending Liszt & Beethoven - StarkLinnemann
Friday January 28, 2022
7:30 PM
Transcending Liszt & Beethoven - StarkLinnemann
Jazzzolder

Contact information
Address Zaal Mandela van Het Predikheren
Goswin De Stassartstraat, 88
2800 Malines
Belgium
Address Groenstraat 10
2800 Malines
Belgium
Contact address / Administration
Phone +32 (0)497 02 93 61
Email Write an email
Web site Dedicated website

Paul Stark: piano en hercompositie
Maciej Domaradzki: contrabas
Jonas Linnemann: drums & percussie

Met Transcending Liszt & Beethoven betoont StarkLinnemann opnieuw dat goede muziek zich niet laat vangen in termen als ouderwets of modern!
Dat klassieke muziek tijdloos is heeft zich inmiddels bewezen. De componisten worden in één adem genoemd met Bach en Mozart en behoort tot de allergrootste muzikale geesten die de Westerse muziek heeft voortgebracht. StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan om de muziek van Liszt & Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Eerder deden zij dat succesvol met complete werken van Chopin en Moussorgsky. De stijl die uit deze transformatieprocessen is ontstaan wordt door StarkLinnemann aangeduid als Universal Crossover Music.
Inmiddels zijn Beethovens Piano Sonate opus 28 en Cello Sonate opus 69 bewerkt en slaagt StarkLinnemann erin de ziel van de muziek te behouden en tegelijkertijd te vertalen naar de maatstaven van deze tijd. De vorm van de stukken blijft intact maar hippe ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En geheel in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken. Met het oog op het Beethovenjaar in 2020 bewerkte StarkLinnemann meer stukken van Beethoven. De plannen voor de hercompositie van een complete symfonie zijn inmiddels uitgevoerd!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer