Search in
English French Nederlands
Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch
Thursday October 28, 2021
8:30 PM
Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch
KC nOna

Contact information
Address Begijnenstraat 19
2800 Malines
Belgium
Phone +32 (0)15 20 37 80
Fax +32 (0)15 21 15 14
Email Write an email
Web site Dedicated website

Jaimie Branch - trompet
Dave Gisler - gitaar
Raffaele Bossard - contrabas
Lionel Friedli - drums

De Zwitserse gitarist Dave Gisler is in onze contreien vooral gekend van de boeiende band Pilgrim. Sinds 2019 werken Gisler en zijn landge­noten Raffaele Bossard (contrabas) en Lionel Friedli (drums) samen met niemand minder dan de Amerikaanse toptrom­pet­tiste Jaimie Branch. Een ontmoe­ting die voor muzikale gensters zorgt.

Na studies bij onder meer Kurt Rosenwinkel, richtte Dave Gisler in 2017 zijn eigen trio op: een vrijden­kend ensemble dat een rauwe rockenergie afwisselt met meer gevoelige en lyrische passages. Onder impuls van Gisler als onconven­ti­o­nele geluids­ar­chi­tect contras­teert het trio momenten van zwevende stilte met enorme uitbar­stingen van collec­tieve improvi­satie. Een band die muziek maakt in het moment en zoekt naar onbevangen vrijheid.

Die aanpak zit ook Jaimie Branch als gegoten. Branch maakte aanvan­ke­lijk naam in avant-gardemid­dens, maar brak met haar project Fly or Die ook door bij een ruimer publiek. In november 2019 kwam ze in nona de opvolger Fly or Die II: Bird Dogs of Paradise voorstellen. Het werd zo’n concert dat je graag zou inkaderen en aan je muur ophangen.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer