Search in
English French Nederlands
Charles Lloyd "Kindred Spirits"
Tuesday November 23, 2021
8:00 PM
Charles Lloyd "Kindred Spirits"
De Roma

Contact information
Address Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
Belgium
Phone +32 (0)3 292 97 50 (Kantoor)
Phone +32 (0)3 292 97 40 (Reservatie)
Fax +32 (0)3 292 97 51
Email Write an email
Web site Dedicated website

Charles Lloyd – saxofoon
Gerald Clayton – piano
Reuben Rogers - contrabas
Kenrick Scott - drums

De Amerikaanse tenorist Charles Lloyd is sinds zijn jeugdjaren in Memphis, in het zuiden van de VS, doordrenkt van jazz en blues. Toen hij in de jaren 60 naar Los Angeles trok, maakte hij al snel naam en faam in de wereld van free jazz en begon hij eigen nummers te componeren. Sindsdien bouwde hij een legendarische internationale carrière uit, die nog steeds niet is afgelopen. Zo blijft hij platen opnemen, recent nog met Lucinda Williams en Norah Jones, en de wereld rondtrekken in verschillende bezettingen.

Kenners zijn het er dan ook over eens: Charles Lloyd heeft nog nooit beter geklonken. Want als Lloyd op het podium verschijnt, steevast met zonnebril op, en begint te spelen op zijn sax, vergeet je meteen dat de topmuzikant meer dan 80 levensjaren telt. Zijn muziek is stijlvol en elegant en tegelijk vol energie, je voelt de emotie en de passie waarmee hij elke noot speelt. Voor Charles Lloyd is de spirituele connectie die hij door zijn muziek met zijn publiek maakt, dan ook van essentieel belang.

Na zijn passage op Jazz Middelheim in de zomer van 2019, komt Charles Lloyd in het najaar van 2021 opnieuw naar België voor een concert in De Roma. Kindred Spirits, de titel van de tournee, verwijst naar het album 8: Kindred Spirits, een verzameling van vier live sessies opgenomen voor Blue Note Records. Mis deze legende live in De Roma niet!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer