Search in
English French Nederlands
Jakob Bro - Uma Elmo
Friday January 21, 2022
8:00 PM
Jakob Bro - Uma Elmo
De Roma

Contact information
Address Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
Belgium
Phone +32 (0)3 292 97 50 (Kantoor)
Phone +32 (0)3 292 97 40 (Reservatie)
Fax +32 (0)3 292 97 51
Email Write an email
Web site Dedicated website

Jakob Bro: gitaar
Jorge Rossy: drums
Arve Henriksen: trompet

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende coronapandemie wordt het concert van Jakob Bro verplaatst van donderdag 1 april 2021 naar vrijdag 21 januari 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, tickethouders krijgen een e-mail. Naast de datum verandert ook de bezetting van het concert: het eerder aangekondigde jazzkwartet wordt een jazztrio, zie onderstaande tekst.

Gelaagde Amerikaans-Scandinavische jazz voor fans van Thomas Morgan, Joey Baron, Jon Christensen en Palle Mikkelborg.

De Deense gitarist Jakob Bro krijgt al jaren lof voor zijn gelaagde spel en ruimtelijke klank. Niet alleen bij het publiek, want zijn werk wist net zo goed jazzgroten als Paul Bley, Bill Frisell, Lee Konitz, Paul Motian, Tomasz Stańko en Kenny Wheeler te bekoren. Daarnaast weet hij zich te omringen met de strafste muzikanten. Met Mark Turner en Joey Burner vormde hij jarenlang een trio.

Het jaar 2018 betekent de grote doorbraak voor Jakob Bro dankzij de albums Returnings en Bay of Rainbows. In 2019 breidt hij zijn vaste trio uit tot een kwartet en trad hij in wereldpremière op tijdens het BRAND!-festival in Mechelen. Maar niet toevallig is De Roma Bro’s halte bij zijn volgende passage in ons land. Toen hij in 2019 een felgesmaakte masterclass met studenten van het Antwerpse conservatorium begeleidde, maakte hij kennis met de magie van De Roma tijdens het concert van Anouar Brahem. Hij droomde toen van een optreden in onze zaal, en die kans krijgt hij nu!

Wanneer Jakob Bro begin 2022 - eindelijk - live in De Roma zal staan, brengt hij zijn nieuwste album Uma Elmo mee. De titel verwijst naar de middelste namen van zijn twee jonge kinderen, een dochter en een zoon. De jongste werd geboren tijdens de coronapandemie en het is tussen de babydutjes door dat Bro het materiaal voor dit nieuwe album componeerde. En ook het trio waarmee hij het album inspeelde is gloednieuw: Jorge Rossy op drums en Arve Henriksen op trompet. In afwachting van de albumrelease verschijnen er twee singles. Met het nummer To Stanko brengt Bro een hommage aan de Poolse trompetist waar hij nog mee samenspeelde.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer