Search in
English French Nederlands
Kreis
Friday October 9, 2020
8:00 PM
JazzLab Series / Double bill
Kreis
De Muze van Meise

Contact information
Address Brusselsesteenweg 69
1860 Meise
Belgium
Phone +32 (0)2 268 61 74
Email Write an email
Web site Dedicated website

Dansende Beren schreef over Askr (2019), het debuutalbum van Kreis: “Te situeren tussen zachtaardig jazzgefriemel, meesterlijk gedoseerde improvisatie en prachtig intimistische breekbaarheid aangelengd met een fraaie dosis poëzie.” De muziek is verwant aan de folktradities uit het Hoge Noorden, maar combineert dat met elegante kamermuziek en jazz-via-omwegen.

Dit is geen trio van de shock and awe-tactiek, geen eenheid die je meteen achterover kegelt met technische hoogstandjes of dik aangezette ideeën en emoties. Integendeel, het is net een band die stapvoets onder de huid kruipt, stilletjes binnensluipt om vervolgens z’n kleine weerhaakjes los te laten en de luisteraar consequent onder te dompelen met voldoende reliëf om weg te kunnen blijven van wollige melancholie.

Stan Maris, Kobe Boon en Benjamin Hermans zijn stuk voor stuk muzikanten die zich als nomaden langs verschillende stijlen en invloeden begeven, zijn bijzonder actief in de Belgische jazzscene en kan je kennen van o.m. Steiger, The Milk Factory, Meriem of Mòs Ensemble. Kreis stelt tijdens deze tournee zijn tweede album Embla (Bwaa label) voor.

https://www.facebook.com/Kreisjazz/
http://www.kreisband.com/

Stan Maris - Accordion, Composer
Benjamin Hermans - Saxophones
Kobe Boon - Double bass
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer