Search in
English French Nederlands
Guantanamera
Saturday November 16, 2019
8:30 PM
Guantanamera
J.C. De Spiraal

Contact information
Address Zakkaai 29
9500 Geraardsbergen
Belgium

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november verwelkomen we jullie in JC De Spiraal voor a latin concert ter ere van Digno Garcia. Digno was de harpist van de befaamde groep Los Paraguayos, Paraguyaan van geboorte, tourde hij eind jaren vijftig in Europa waaronder met veel succes in ons Belgenland. In 1962 huwde hij met Vera Engelen en werd vanaf toen, dankzij zijn schitterende muzikale carrière, een Geraardsbergenaar met wereldfaam. Op 4 februari 1984 overleed Digno Garcia, jammer genoeg veel te vroeg te Geraardsbergen, waar hij ook begraven ligt.

Als rode draad presenteert zoon Diego anekdotes uit het levensverhaal van Digno. Speciaal voor deze 100ste verjaardag staat zijn orginele Trio Los Carios terug op de planken: zang en Spaanse gitaar als basis, aangevuld met de Paraguyaanse harp, die de Digno Garcia muziek haar herkenbare karakter geeft. Het trio vertolkt Digno’s wereldhits zoals o.a. La Felicidad, Costa Brava, en Guantanamera in een versie met groot orkest. Meezingen zal onvermijdelijk zijn!Als climax van dit jubileumconcert nodigen we dé Michael Bublé van Vlaanderen uit, Yannick Bovy die u samen met het orkest in deep latin mood zal brengen. Met reeds 4 succesvolle CD’s op zijn palmares, wekelijkse gast in het mooiste radio 2 programma “The Rat Pack” mag hij terecht beschouwd worden als een Belgische topcrooner. Voor deze Fiesta Latina koos Yannick voor tophits uit de Zuid-Amerikaanse dansmuziek. Mambo, salsa en rumba, niks ontbreekt. Dit alles in arrangementen, op maat van ons orkest, voor de gelegenheid aangevuld met het percussiecombo van de Kunstacademie.

Graag presenteren we u ook de zoete stem van Emma De Quick, onze The Voice Belgique 2016 finaliste van eigen bodem. Wie weet zelfs in een duet met Yannick Bovy…

Guantanamera, 2 concerten met onvervalste Latijns-Amerikaanse vibes als ode aan de onsterfelijke muziek van Digno Garcia. Een must voor alle fans van Concertband Cecilia en guests.

Mis dit buitengewoon jubileumconcert niet!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer