Search in
English French Nederlands
A Concert Called Landscape - Josse De Pauw & Kris Defoort Trio
Wednesday December 4, 2019
8:00 PM
A Concert Called Landscape - Josse De Pauw & Kris Defoort Trio
CC Stadsschouwburg Sint-Niklaas

Contact information
Address Paul Snoekstraat 1 (new address!)
9100 Saint-Nicolas
Belgium
Phone +32 (0)3 778 33 66
Email Write an email
Web site Dedicated website

‘Het is een mistige dag in het najaar, mijn omgeving is in nevels verdwenen. Later op de ochtend klaart de lucht op, ik kan weer verder kijken, bomen en huizen nemen scherper contouren aan. Tegen het middaguur breekt eindelijk de zon door, de wolken drijven uit elkaar, en de horizon verruimt tot de verre lijn waarbinnen alle dingen in een groot verband worden verenigd: de wereld is een landschap geworden.’ (uit: Filosofie van het Landschap van Ton Lemaire bij AMBO)

Als kind is ‘ons landschap’ misschien wel de kinderkamer, of een plek op zolder bij grootvader en grootmoeder, een plek waar we spelen en ontdekken. Als volwassene is het landschap misschien de rust van het platteland en, of net niet, de drukte van een stad. Josse De Pauw geeft een stem aan ons landschap.

Dat stalletje was mijn vroege landschap. Het kon nu evengoed in het SMAK of het M HKA staan. Een installatie. Een bezorgdheid. Daar is de facteur weer, de bezorger. Er stond een klein bankje in het stalletje. Een zitje op maat van een zevenjarige. Het was fijn kijken daar, in het halfduister, de wild dwarrelende stofdeeltjes die een lichtstraal zochten die door het dakvenster viel, het onverwacht kraken van de balken, en alles zo goed geordend, rustig, overzichtelijk, soort bij soort. Een tempeltje. Ik heb het aan Kris Defoort verteld en hij begrijpt het zegt hij, hij hoort er muziek bij. Hij haalt er Nicolas Thys en Lander Ghyselinck bij.


Het Kris Defoort Trio en Josse De Pauw in concert: a concert called landscape. Over hoe je, als je naar het heelal kijkt, het stalletje van je grootvader ziet.Concept & regie & spel: Josse De Pauw
Muziek: Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Nicolas Thys & Lander Gyselinck)
Scenografie & licht: Herman Sorgeloos
Productie: LOD muziektheater
Coproductie: deSingel Antwerpen

Ikv De Blik van Bruegel

Josse De Pauw - Text
Kris Defoort - Piano
Nicolas Thys - Double bass
Lander Gyselinck - Drums
 
See also:   Kris Defoort Trio
© Alexander Popelier
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer