Search in
English French Nederlands
Jakob Bro Quartet
Thursday October 10, 2019
8:15 PM
Jakob Bro Quartet
De Warande

Contact information
Address warandestraat 42
2300 Turnhout
Belgium

Phone +32 (0)14 41 94 94
Email Write an email
Web site Dedicated website

Joey Baron - Drums
Jakob Bro - Gitaar
Thomas Morgan - Contrabas
Palle Mikkelborg - Trompet

Jakob Bro is een Deense gitarist en samen met contrabassist Thomas Morgan en meesterdrummer Joey Baron (Bill Frisell, John Zorn, Joshua Redman...) vormt hij het Jakob Bro Quartet. Sinds 2015 heeft hij al vier albums uitgebracht op het legendarische label ECM. Op het in 2018 uitgebrachte album ‘Returnings’ voegt de Deense trompettist Palle Mikkelborg zich bij het quartet. Een gouden vondst! Op dat album zetten sferische, mooie en melancholische soundscapes de toon.

Het gitaargeluid van Jakob Bro is verfijnd en filmisch. Hij gebruikt daarvoor pedalen die zijn spel een mooie ruimtelijkheid en lichte galm geven. Hij heeft een prachtige manier van spelen waarin hij net zo goed verstild als heftig en dissonant kan klinken.

“De composities van Bro hebben een tijdloosheid en melancholie die vol op de emotie raken. Het zo fraai ingetogen spel van Bro, met die fijne looping en effecten, dan weer dwars en zwaar dan weer warm, breeduit, haast licht, is al een genot op zich.” (Written in Music door Dirk Hovenga)

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer