Search in
English French Nederlands
Joe Lovano "Trio Tapestry"
Friday November 8, 2019
8:30 PM
Joe Lovano "Trio Tapestry"
De Singer

Contact information
Address Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Belgium
Web site Dedicated website

Joe Lovano - Tenorsax,Gongs,Tarogato
Marilyn Crispell - Piano
Carmen Castaldi - Drums en percussie

Onlangs tekende de Amerikaanse saxofonist Joe Lovano met zijn Trio Tapestry nog voor een hoogtepunt op Jazz Middelheim. Op 8 november keert het trio terug naar ons land voor een exclusief clubconcert in de Singer!

Na jarenlange samenwerking met Blue Note Records – Joe Lovano nam meer dan twintig albums op voor het beroemde label – is ‘Trio Tapestry’ zijn debuut voor het ECM-label. Samen met pianiste Marilyn Crispell en met drummer Carmen Castaldi slaat hij nieuwe muzikale wegen in. Al hoor je ook duidelijke echo’s van het beroemde trio dat hij ooit vormde met gitarist Bill Frisell en met drummer Paul Motian.

De keuze voor Marilyn Crispell lijkt voor de hand liggend. Samen met Paul Motian (en met de bassisten Gary Peacock en Mark Helias) maakte ze immers enkele onvervalste ECM-klassiekers. Met Carmen Casteldi viel Lovano’s keuze op een jeugdvriend. Beide muzikanten groeiden op in Cleveland (Ohio). Castaldi week uit naar de West Coast waar hij een vaste waarde werd aan de zijde van o.m. Teddy Edwards en Herb Jeffries.

Joe Lovano is een grote naam op alle internationale jazzfestivals. Het concert in de Singer is dan ook een zeldzame kans om hem in een club aan het werk te zien!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer