Search in
English French Nederlands
Placenta plays Placebo
Saturday November 30, 2019
8:30 PM
Placenta plays Placebo
De Singer

Contact information
Address Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Belgium
Web site Dedicated website

The Music of Marc Moulin
Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo).

Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (1971), Placebo 73 (1973) en Placebo (1974).

Placebo werd geen commercieel success, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije 40 jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars en het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de bijzonder populaire TV-serie Callboys.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin leek dit het ideale moment om deze fantastische muziek terug onder de aandacht te brengen met de hulp van enkele rasmuzikanten. Het geheel gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.

Sam Vloemans - Trumpet
Wietse Meys - Tenor saxophone
Dree Peremans - Trombone
Geert Roelofs - Drums
Hans Mullens - Electric bass
Patrick Steenaerts - Guitar
David Thomaere - Keyboards
Eric Engels - Scenografie
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer