Search in
English French Nederlands
Rootbag
Saturday September 7, 2019
7:30 PM
Yellow Blues
Rootbag
Tuin Busser 30

Contact information
Address in de tuin van huize Busser, 30
2440 Geel
Belgium
Yellowtime Music Festival

Contact information
Email Write an email
Web site Dedicated website

Jody van Ooijen, drums
Roelof Klijn, backing vocals, bas
Richard van Bergen, vocals en gitaar


beste bluesband in 2015Richard van Bergen, Nederlands betere guitarslinger en blues man in hart en nieren bracht in 2014 het album 'Rootbag' uit.

Rootbag is ook de naam van de band die hij samen met drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn kwam op te richten.

Met dit debuutalbum voor Richard en zijn Rootbag sloegen ze de richting in van 'Down South'. De muziek was een mix van rauwe Delta blues, swampy rhythm & blues en een sexy New Orleans groove. Een album dat de lage landen zowaar op zijn grondvesten liet daveren. 'Rootbag' werd bedolven onder niets dan positieve recensies en dus werd het tijd voor een opvolger, waar met veel spanning werd naar uitgekeken.

Bij ons eigenste 'Naked' werd met deze 'Walk On In' dan eindelijk de opvolger een feit. Twaalf sterke originals van de hand van Richard van Bergen, of toch bijna.Al meer dan 30 jaar laat Richard van Bergen zich inspireren door diverse muziekstijlen en zo zou je hem haast een onvervalste rootsrocker kunnen gaan noemen en dat kan je begrijpen als je weet dat zowel Freddie King als Ray Charles op hem een invloed hebben gehad. Zijn liefde voor de eerste grote namen in de moderne blues geschiedenis is bij hem steeds op het voorplan gebleven. Met deze 'Walk On In' kan je stellen dat de sound van 'Rootbag' enige verfijning en fine-tuning heeft ondergaan en dat dit album nu het handelsmerk kan en moet gaan worden voor Richard van Bergen & Rootbag.

Het ganse album staat in het teken van het zuiden, van dampende swampy blues tot een Nola oorworm met de shuffle 'That’s What You Do to Me'. Je hebt het gevoel dat dit album een beetje Lo-Fi is opgenomen maar laat je niet misleiden dit is een hoogstandje. Een 18 karaat blues album waarbij je jezelf van de harde realiteit voelt wegglijden. Met de bluesharp van Gait Klein Kromhof op 'Love My Baby' zak je dieper en dieper weg in dat bluesy gevoel.

Titeltrack 'Walk On In' is dan weer een onvervalste boogie waarbij je moet vast komen te stellen dat Richard van Bergen in de verkeerde huidskleur geboren is. Onvervalste slide 'n boogie. Nummers als 'Hey Baby' en het instrumentale 'Snap!' zouden je haast op het verkeerde been gaan zetten maar nee hoor, dit is Richard van Bergen ten voeten uit. Op het voorlaatste rockende 'Right on Time' zou je haast stellen van Kim Wilson is in 'da house', met aan de barelhouse piano Roel Spanjers.

'Walk On In' een hoogstandje van nummer 1 tot en met de traditional, and yes it ain't rock it's the blues. TOPPLAAT! (Walter Vanheuckelom, concertmonkey)

http://www.rootbag.nl/

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer