Search in
English French Nederlands
Ambrose Akinmusire "Origami Harvest"
Thursday August 15, 2019
7:30 PM
Main Stage
Ambrose Akinmusire "Origami Harvest"
Park Den Brandt

Contact information
Address Beukenlaan
2000 Antwerp
Belgium
Jazz Middelheim

Contact information
Address Park Den Brandt, Beukenlaan
Antwerp
Belgium
Web site Dedicated website
Web site Dedicated website
On the Cobra website, all details on past editions and rare videos : Jazz Middelheim Museum.
Jazz en Muziek vzw
Address Sint-Jacobsnieuwstraat 50
9000 Ghent
Belgium
Phone +32 (0)9 324 92 33
Web site Dedicated website

Ambrose Akinmusire (trumpet) - Kool AD (voice) - Sam Harris (piano + keyboard) - Justin Brown (drums) - Mivos Quartet (viola, violin, cello)

Ambrose Akinmusire is dit jaar onze artist in residence, en een markantere naam was in feite niet te vinden. (Anders gezegd: wij blij!) De Amerikaanse jazztrompettist werd op erg jonge leeftijd ontdekt door Steve Colman, en toen hij 25 was, won Akinmusire zowel de Thelonious Monk International Jazz Competition als de Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition – twee van de meest prestigieuze jazzwedstrijden op aarde. Sindsdien werkte hij samen met iedereen van Vijay Iyer over Jason Moran naar Kendrick Lamar.



Origami Harvest, het recente album van Akinmusire, werd overigens bijna net zo enthousiast onthaald als het laatste van Kendrick Lamar. Alsof het om een hiphopplaat ging. In werkelijkheid is Origami Harvest, aldus The Guardian, veeleer “een avontuurlijke, uitputtende en meeslepende jazzplaat” en is Akinmusire zelf “nog toonaangevender dan Kamasi Washington en Thundercat”. Ook The New York Times had het in zijn recensie over “de meest unieke, ongrijpbare en bevredigende jazzmuzikant van zijn generatie”, en Pitchfork was daarnaast sterk onder de indruk over de wijze waarop hij op het album – met de hulp van rapper Kool A.D. – structureel racisme en geweld aankaart.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer