Search in
English French Nederlands
Uncle Sax
Monday March 18, 2019
7:30 PM
Existenz Jazz / documentaire + concert
Uncle Sax
@ Secret Location - Leuven

Leuven Jazz

Contact information
Web site Dedicated website
30CC
Address Rijschoolstraat 4 bus 004
3000 Louvain
Belgium
Phone +32 (0)16/23 84 27
Email Write an email
Web site Dedicated website

Op deze avond brengen we de legendarische Belgische saxofonist Jack Sels (1922-1970) terug tot leven. De afgelopen tijd kwam de Antwerpse jazzlegende terecht weer in de belangstelling te staan: het onvolprezen Sdban Records bracht het dubbelalbum ‘Minor Works’ uit, met onvindbaar en onuitgegeven materiaal. Lander Lenaerts (aka DJ The JazzKid) zorgde voor de regie en de liner notes.
Eerst krijg je de korte documentaire ‘Uncle Sax – The Life and Jazz of Jack Sels’ te zien, gevolgd door een concert van het Casimir Liberski trio. De avond wordt afgesloten met een deejayset van The JazzKid.

Existenzweek
Existenz is al 24 jaar de werking van de gedreven studenten ingenieur-architectuur aan de KU Leuven. Onderzoek, betekenis, verbinding, geschiedenis en frisse insteken zorgen elk jaar voor uiteenlopende projecten.
Tijdens de Existenzweek zetten ze een karaktervolle, verlaten locatie in Leuven volledig naar hun hand en vullen ze met een combinatie van activiteiten en gezelligheid. De locatie voor 2019 blijft nog even geheim, maar krijgt alvast een passende jazzinvulling op deze avond.

www.existenz.be

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer