Search in
English French Nederlands
Silvan Zingg & Verjazz Combo
Saturday March 16, 2019
8:30 PM
Silvan Zingg & Verjazz Combo
Honky Tonk Jazz Club

Contact information
Address Leopold II laan 12 Bastion V
9200 Dendermonde
Belgium
Phone +32 (0)52 21 63 39
Phone +32(0)52 21 48 46
Email Write an email
Web site Dedicated website

Silvan Zingg, geboren en getogen in Zwitserland, Lugano hoeven we in Honky Tonk niet meer voor te stellen, vermits hij reeds meerdere keren onze bunker op stelten heeft gekregen. Voor diegenen die hem nog niet kennen, wil ik hem graag aan u voorstellen.
Op jonge leeftijd was hij onder de indruk van de Amerikaanse blues pianisten, en startte zijn piano-opleiding. Reeds op 18-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste concert in South Carolina. Hij was de jongste en ook enigste Europese pianist op de Masters of Blues & Boogiewoogie Night in Charleston samen met Jimmy Walker en Skeeter Brandon.
Ondertussen trad hij zowat op in verschillende steden in Amerika en Europa en dit met vedetten zoals Chuck Berry, Ray Charles, Memphis Slim, Champion Jack Dupree ... Een van zijn hoogte- punten was toch wel de invitatie die hij kreeg om een concert met BB King te spelen op het Mon- treux Jazz Festival in 2011.
Silvan zingg is een krachtige, swingende Boogiewoogie en bluespianist waar steeds de vonken afvliegen als hij op het podium zit. Momenteel behoort hij tot één van de meest gevraagde Boogiepianisten in de wereld.
In 2002 startte hij zijn eigen Boogiefestival in Lugano, waar ondertussen al heel wat bekende Boogiewoogie pianisten van over de hele wereld zijn langs- gekomen.
We zijn blij om hem opnieuw in Honky Tonk te mogen verwelkomen waar hij zal begeleid worden door een Belgisch trio.
Ik zou zeggen, allen daarheen voor een swingende Boogiewoogie-avond.

Silan Zingg - Piano
Peter Verhas - Alto saxophone
Stefan Willems - Double bass
Tristan Patigny - Drums
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer