Search in
English French Nederlands
The Very Big Band o.l.v. Nico Schepers
Thursday January 17, 2019
8:00 PM
The Very Big Band o.l.v. Nico Schepers
Café De Knoet

Contact information
Address Schaluin, 78
3200 Aarschot
Belgium
Email Write an email
Web site Dedicated website

Hoe noem je een big band die er eigenlijk twee in één is? Een Very Big Band natuurlijk! The Very Big Band is de opvallendste erfgenaam van de Kempense Big Band traditie en ontstond uit de fusie van de Yellow City Big Band van Jan Van Giel en de Double L Big Band van Luc Lambrechts.

Wat is nu zo very big aan deze band? Echt groter dan een gewone big band is hij niet. Hij is geconcentreerder, straffer, intenser dan de gebruikelijke big band. Kwaliteit, originaliteit, enthousiasme ... en humor, staan hoog in het vaandel. En dus klinkt een interpretatie van The Very Big Band altijd verrassend.

De groeipijnen zijn bezworen, de koers is uitgezet... The Very Big Band is uitgegroeid tot een 18-koppige band bestaande uit zowel professionals als gedreven amateurs. De band brengt deels eigen repertoire, deels standards, gecomponeerd of bewerkt door pianist Jan Van Giel en trompettist Jan Mües.

Luc Lambrechts, die gedurende twintig jaat de muzikale leiding had, heeft enkele jaren terug de baton ingeruild opnieuw ingeruild voor de saxofoon en sinds 2016 wordt The Very Big Band gedirigeerd door Nico Schepers, zelf een gerenommeerd jazztrompettist. Wijzigingen die zorgen voor een nieuw elan. Nico zorgt voor een aangepast repertoire en drukt zijn persoonlijke stempel op de sound van het orkest, daarbij bogend op zijn rijke ervaringen als muzikant in heelwat bands in verschillende muziekgenres.

Nico Schepers - Conductor
Kris Van Wuytswinkel - Saxophone
Danny Dexter - Saxophone
Bert Peeters - Saxophone
Luc Lambrechts - Saxophone
Walter Van Thielen - Saxophone
Jan Roothooft - Trombone
Werry Dockx - Trombone
Dirk Van Reusel - Trombone
Jochen Van Laere - Trombone
Jorrick Saelen - Trumpet
Jan Muës - Trumpet
Jorrick Saelen - Trumpet
Bart Gysemans - Trumpet
Willy Versweyveld - Trumpet
Nathan Kerstens - Piano
Jef Maderveld - Double bass
Eric Rits - Drums
 
See also:   The Very Big Band
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer