Search in
English French Nederlands
AdHd
Saturday March 16, 2019
8:30 PM
AdHd
KC nOna

Contact information
Address Begijnenstraat 19
2800 Malines
Belgium
Phone +32 (0)15 20 37 80
Fax +32 (0)15 21 15 14
Email Write an email
Web site Dedicated website

Óskar Guðjónsson - saxofoon
Ómar Guðjónsson - gitaar en basgitaar
Davíð Þór Jónsson - hammond, moog, rhodes, piano
Magnús Trygvason Eliassen - drums

Laat ons alvast een afspraak maken: hun namen hoeft u niet uit het hoofd te kennen, ok? Welaan dan. Toetse­nist Davíð Þór Jónsson, gitarist/​bassist Ómar Guðjónsson, saxofo­nist Óskar Guðjónsson en drummer Magnús Trygvason Eliassen kennen elkaar sinds hun kinder­tijd. Sinds 2008 gaat het viertal door het leven als AdHd. Op hun muziek een label kleven, dat doen ze niet. Nogal on-IJslands namelijk. Toch op zoek naar een passende metafoor? Houd het dan bij vulkanisch: de energie van AdHd’s klanken­spel komt steeds van binnenuit om dan uit te barsten in alle intensi­teit en kracht. Dat doen de vier zowel live als op hun studio­platen. Hun laatste worp dateert van vorig jaar. Op ADHD6 - de titel is even minima­lis­tisch als de muziek bijwijlen - versmelten de instru­menten wonder­schoon.

“Muziek die bij de luiste­raar de lucide staat van de halfslaap oproept. Muziek waarop het heerlijk wegsoezen is, maar die op hetzelfde moment allemaal radertjes in het hoofd aan het werk zet.” - Trouw
Momenten van hypnose
AdHd weerlegt zijn roots in jazz niet. Improvi­satie en spontane interactie vormen belang­rijke componenten. In een dunbevolkte plek als IJsland moet je als muzikant van vele markten thuis zijn. Dat hoor je in de composi­ties en improvi­sa­ties met een sound die steeds monoli­ti­scher en holisti­scher wordt. Geen pejora­tieve vaststel­ling, overigens. Want we zeggen het liever nu al: opgelet voor momenten van hypnose, die zestiende maart 2018.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer