Search in
English French Nederlands
Tony Malaby / Jozef Dumoulin / Samuel Ber
Friday December 7, 2018
8:30 PM
Tony Malaby / Jozef Dumoulin / Samuel Ber
KC nOna

Contact information
Address Begijnenstraat 19
2800 Malines
Belgium
Phone +32 (0)15 20 37 80
Fax +32 (0)15 21 15 14
Email Write an email
Web site Dedicated website

Zijn origina­li­teit en unieke sound: die maken van de Amerikaan Tony Malaby een van de meest gevraagde saxofoon­spe­lers uit de New Yorkse jazzscene. Als je weet hoe zwanger die van talent is, dan zegt dat ook iets over Malaby’s status. Hij maakte deel uit van Paul Motians Electric Bebop Band, Charlie Hadens Libera­tion Orchestra en speelde aan de zijde van Fred Hersch, Ches Smith, Mark Helias en Kris Davis. Het hoeft geen verder betoog: Malaby wéégt op de hedendaagse improvi­satie.

Impro zoals impro bedoeld is
Een Belgisch tweetal vormt de perfecte match om het blaaswerk van Malaby tot zijn recht te laten komen: ‘keyboard wizard’ Jozef Dumoulin (Lidlboj, Octurn, The Red Hill Orchestra feat. Ellery Eskelin en Dan Weiss) en de jonge, belofte­volle drummer Samuel Ber (Kris Defoort, Nic Thys, Bo Van Der Werf, Guillaume Orti, Bram De Looze). De immer avontuur­lijke Dumoulin is de perfecte echo om de frasen van de Amerikaanse saxofo­nist te laten resoneren, terwijl Ber met zijn jonge geweld en eigen composi­ties de juiste touch aan dit trio weet toe te voegen.

Dit is impro zoals impro bedoeld is: nergens nemen de drie de makkelijkste weg, maar hun klankpalet is steeds verras­send, mooi en fragiel.

Tony Malaby - Tenor saxophone
Jozef Dumoulin - Piano
Samuel Ber - Drums
 
See also:   Malaby/Dumoulin/Ber
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer