Search in
English French Nederlands
Atomic
Sunday November 25, 2018
8:30 PM
Atomic
La Conserve

Contact information
Address Kolonel Begaultlaan 15
3012 Louvain
Belgium
Web site Dedicated website

Fredrik Ljungkvist - sax & clarinet
Magnus Broo - trumpet
Håvard Wiik - piano
Hans Hulbækmo - drums
Ingebrigt Håker Flaten - contrabas

Atomic bestaat sinds 2000 en kenmerkt zich door een geheel eigen geluid en een enorme energie.
De band is ontstaan vanuit een soort rebellie tegen de "Scandinavian Sound" van Noorse artiesten op labels als ECM.Als snel bleek echter dat Atomic een geheel nieuw uniek eigen geluid had ontwikkeld: een explosieve mix van Amerikaanse free-jazz en Europese improvisatiemuziek. Of zoals ze het zelf zeggen: "part academic lecture,part a fun night out on the town".

Ze maken geen geheim van hun bewondering voor toonaangevende Amerikaanse jazzmusici als Duke Ellington, Archie Shepp, Charles Mingus and George Russell, om maar een paar te noemen.

Hun muziek laat echter evenzeer hun liefde voor Europese free jazz en geïmproviseerde muziek horen. Ze gebruiken de Amerikaanse en Europese tradities daarbij meer als een inspiratiebron dan een beperking,als een springplank voor hun eigen benadering en positie binnen de jazz.
Op hun zojuist verschenen album ‘Pet Variations’ spelen ze voor het eerst nummers van andere componisten dan Ljungkvist en Wiik zelf: Steve Lacy, Alexander Von Schlippenbach, Edgar Varese, om er een paar te noemen.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer