Search in
English French Nederlands
Salade de Fruits
Friday December 7, 2018
9:30 PM
Salade de Fruits
Kaffee Damast

Contact information
Address Noordstraat 28A
8500 Courtrai
Belgium
Phone +32 (0)56 98 00 86
Email Write an email
Web site Dedicated website

Henri de Toulouse Malbecque - gitaar & zang
Double VV - gitaar
George Valois - klarinet & saxen
Remy Sapeur - contrabas
Martin Bérenger - gitaar, zang, viool
Polle Ploate - drums


Gek op Franse chanson, verliefd op swing en crazy about Django ???

Saxofonist George Valois wilde graag een klein jazz-ensemble. Zijn goede kameraden Remy Sapeur en Henri de Toulouse Malbecque zagen dat wel zitten. Een extra gitarist werd gevonden in de persoon van Double VV....et vwoila : 'Salade de Fruits' was geboren. Alle vier gek op Frans chanson, verliefd op swing, crazy about Django, ..., het klikte meteen!

'Salade de Fruits' bouwde ondertussen een stevig en gebalanceerd repertorium uit. Oude Franse chansons in een swingkleedje, Standards uit het Amerikaanse swing repertorium, een vleugje Django, een snuifje Sidney Bechet... behoren tot de vele muzikale mogelijkheden.

De sfeer van weleer met gezellige melodietjes op blazers en gitaren

Hoe het startte in in 2007 ? Roger liep al een tijdje met de idee rond om naast de Crooktown Jazzband en The Golden River City Jazzband, met een klein ensemble te beginnen.Ook JP wou wel eens iets anders gaan doen naast de traditionele New Orleans/Dixieland. Hendrik die ook meespeelt in The Crooktown Jazzband, was er ook voor te vinden om een kwartet te beginnen in de bezetting zoals Salade de Fruits. Met de Wim “a la breve” Vandamme was het kwartet volledig.

De keuze van muziek was snel gemaakt. Swingende Jazz, een brokje Franse chanson, een beetje Django en snuifje Bechet , Charlie Christian die even om de hoek meekijkt, en ja waarom niet een druppeltje Elvis. Hendrik zocht heel wat nummers uit en met volle energie startten de repetities medio oktober. Met Salade de Fruits hopen we de sfeer van weleer terug te brengen, swingende melodietjes, stevig gitaarwerk, warme zang. Een repertorium opbouwen dat bekoort. De try out was alvast een flinke steun en één grote motivatie om het op de gekozen manier verder te doen.


Bezetting:
Henri de Toulouse Malbecque (Wim Vandamme): gitaar & zang
Double VV (Hendrik Dekeerschieter) : gitaar
George Valois (Roger Huysentruyt) : klarinet & saxen
Remy Sapeur (Jean-Paul Mahieu) : contrabas

Featuring :

Martin Bérenger (gitaar, zang, viool) kon vanaf zijn veertiende zijn passie voor muziek kwijt in verscheidene theatergezelschappen en muziekensembles ... Hij ontdekte zijn leermeesters in o.a. Charlie Christian, Joe Pass, Herb Ellis, maar het was vooral Django Reinhardt die hem in de richting van de Gipsy Swing dwong. Hij speelde o.m. met Danny Doriz, Tony Bauwens, Birelli Lagrene en Bruno Castelluci waarbij zijn gitaarspel zich ontwikkelde tot een swingende sound met een lyrische ondertoon.

En met Polle Ploate op de drums !

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer