Search in
English French Nederlands
Hendrik Lasure - Warm Bad
Wednesday April 24, 2019
8:00 PM
JazzLab 2.5
Hendrik Lasure - Warm Bad
© Joseph Diongre (1940) Philippe Samyn (arch.) Andrés Fernándes Marcos (ph.)
Flagey

Contact information
Address Place Sainte Croix
1050 Brussels (Ixelles)
Belgium
Phone +32 (0)2 641 10 20
Web site Dedicated website
Web site Dedicated website
(jazz events)
Location Google map

JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren. Hendrik Lasure trakteert je in de maand april op een gevarieerd muzikaal menu met ‘warm bad’. We kennen hem voornamelijk als pianist van het duo SCHNTZL, waarmee hij samen met Casper Van De Velde reeds rijkelijk in de prijzen viel. Het duo wordt in de pers geroemd voor hun eigenzinnige idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie.

Hendrik Lasure is een van dé jonge jazzwolven van het moment. Al snel nadat hij zijn eerste muzikale stapjes zette – klassiek piano en viool – bleek dat er meer nodig was om zijn enorme honger te stillen. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor de overstap naar jazz en het componeren. Als 12-jarige liet hij zich voor het eerst opmerken tijdens de vaste jamsessies in KAAP (De Werf) Brugge. Sindsdien beweegt hij zich in één rechte lijn richting het kruim van de Belgische jazz.

Van formaties als SCHNTZL, Orange Moon en Thunderblender tot een samenwerking met de Italiaanse vocaliste Francesca Palamidessi – veelzijdigheid troef! En precies deze kaart speelt Lasure uit in de JazzLab tournee in april. In één set verzamelt hij onder de naam warm bad al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. Hendrik gebruikt deze JazzLab ‘carte blanche’ om nieuw werk te componeren voor deze zevenkoppige band – een saxofoon/pianokwartet, bijgestaan door drie gitaren. En in de lijn van Hendrik zijn talent, een laveren tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes.

De concerten JazzLab 2.5 Hendrik Lasure warm bad bestaan uit 2 sets. Één set warm bad en in een tweede set zet Hendrik één van zijn andere projecten in de schijnwerpers, specifiek uitgekozen voor de locatie. Van experimentele jazz tot dromerige pop. Laat je verrassen en maak kennis met een staalkaart van het strafste wat deze jonge garde in zijn mars heeft!

www.hendriklasure.com

Sam Comerford - Tenor saxophone
Benjamin Sauzereau - Guitar
Marco Giongrandi - Guitar
Vitja Pauwels - Guitar
Hendrik Lasure - Piano
Soet Kempeneer - Double bass
Casper Van De Velde - Drums
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer