Search in
English French Nederlands
Lynn Cassiers - Yun
Saturday January 26, 2019
8:00 PM
JazzLab 2.5
Lynn Cassiers - Yun
Muziekclub 4AD

Contact information
Address Kleine Dijk 57
8600 Diksmuide
Belgium
Phone +32 (0)51/50 48 94
Email Write an email
Web site Dedicated website

JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren.

Het zal misschien verbazen, maar de platenkast van Lynn Cassiers is gevuld met jazz uit de jaren ’50 tot ’70. Cassiers bouwde een naam op als elektronica-artieste en vocaliste met zowel solo-performances als samenwerkingen met vooraanstaande musici als Jozef Dumoulin of Rudy Trouvé. Voor haar carte blanche met JazzLab gaat ze een stap verder en toetst ze tijdloze standards aan de muzikale taal en intuïtie van haar band in het gloednieuwe project Yun.

De inspiratie voor Yun, Chinees voor wolk, kreeg Lynn nadat ze 3 maanden in China in een jazzclub standards heeft gezongen. Deze ervaring gaf haar de tijd om terug dichter bij de ‘traditionele’ standard vorm te komen, maar tegelijkertijd voelde het voor de elektronica-artieste anachronistsich aan. Een tweestrijd die ook te horen is in het YUN-repertoire. Heel bewust brengt Cassiers muzikale persoonlijkheden samen wier carrières zich binnen verschillende stijlen en tradities bewegen en die zich zowel in repertoire als in vernieuwing specialiseerden.

Deze beweging was reeds zichtbaar in haar vorige project Imaginary Band. Centraal daarin staat haar ontdekkingstocht naar raakvlakken tussen nieuwe en oudere jazzstructuren aan de hand van zelf gecomponeerd materiaal. Voor Yun behoudt Cassiers het basistrio van Imaginary Band: pianist Erik Vermeulen, drummer Marek Patrman en bassist Manolo Cabras zijn stuk voor stuk muzikanten die gepokt en gemazeld zijn in de jazztraditie. Daar voegt Cassiers karaktervolle stemmen uit de hedendaagse jazz- en improwereld aan toe: Bo Van Der Werf (Octurn, BJO) op sax en Jozef Dumoulin op Fender Rhodes en elektronica. Deze indrukwekkende bezetting gaat stukken uit het traditionele jazz real book te lijf, op zoek naar lagen in die muziek die overeenstemmen of schuren met hun eigen ontwikkelde universum.

Lynn Cassiers - Vocals
Erik Vermeulen - Piano
Manolo Cabras - Double bass
Marek Patrman - Drums
Bo Van Der Werf - Baritone saxophone
Jozef Dumoulin - Piano
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer