Search in
English French Nederlands
Jack van Poll Trio
Sunday April 1, 2018
4:00 PM
Jack van Poll Trio
Hopper

Contact information
Address Leopold De Waelstraat 2
2000 Antwerp
Belgium
Phone +32 (0)3 248 49 33
Phone +32 (0)3 238 56 97
tel. club
Fax +32 (0)3 238 56 97
Email Write an email
Web site Dedicated website
Location Google map

Jack van Poll (1934) speelde met grote namen als Don Byas, Ben Webster, Johnny Griffin, Clark Terry, Dee Dee Bridgewater en in de band van Lionel Hampton tijdens de East Coast Summer Tour in 1985.
Hij stond op alle grote jazzfestivals, componeert voor film en schrijft teksten. Hij is zeer betrokken bij de opleiding van jonge jazzmusici. Over deze immer swingende nestor van Belgische jazz wordt altijd met waardering gesproken en men noemt hem 'a world-class pianist'. "Jack is top of the Poll"; met deze woordspeling karakteriseerde journalist Peter Everest van 'The Evening Herald' uit Port Elisabeth hem eens.

Welke andere Hollandse Belg wordt zomaar opgebeld door Lionel Hampton of DeeDee Bridgewater? Wordt door de allergrootsten gesmeekt om even te komen jammen…??
Niemand minder dan Dizzy Gillespie zei: "I had to look twice before I believed this Dutch cat was white."

Jack swingt als geen andere pianist. Dat heerlijke, ouderwets warme gevoel van jazz waarbij je onbewust minstens met je vingers begint mee te knippen.
De muziek van Jack is verwennerij op topniveau voor de echte jazzliefhebber en meer dan een aangename ervaring voor zij die kennismaken met het genre. Je krijgt live te horen waar al die jazzgrootheden bij bosjes voor vielen en vallen: Jack van Poll die piano speelt. Uit het hart. Uit de ziel. Een stuk geschiedenis 'van bij ons' om meer dan fier op te zijn.

Jack Van Poll - Piano
Bart De Nolf - Double bass
Bruno Castellucci - Drums
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer