Search in
English French Nederlands
Imagine Raymond
Tuesday March 20, 2018
5:30 PM
Imagine Raymond
30CC / Schouwburg Leuven

Contact information
Address Bondgenotenlaan 21
3000 Louvain
Belgium
30CC
Address Rijschoolstraat 4 bus 004
3000 Louvain
Belgium
Phone +32 (0)16/23 84 27
Email Write an email
Web site Dedicated website
Leuven Jazz

Contact information
Web site Dedicated website
30CC
Address Rijschoolstraat 4 bus 004
3000 Louvain
Belgium
Phone +32 (0)16/23 84 27
Email Write an email
Web site Dedicated website

“Raymond Scott had this fascination for rendering the human mechanical and the mechanical human”

Michel Masts sextet Wofo gaat voortaan door het leven als als Imagine Raymond en duikt in het universum van – zoals de titel al doet vermoeden – de Amerikaanse componist en muzikant Raymond Scott (1908-1994). Om Scotts wereld te doen herleven, wordt de band aangevuld met componist/elektronicawizzard Dijf Sanders en videomaker Victor Van Rossem.

Hoewel Raymond Scott bij het grote publiek geen belletje doet rinkelen, zit zijn muziek wel in het collectief geheugen van miljoenen mensen. Wie kent immers niet de maffe deuntjes die honderden tekenfilms begeleiden van Warner Bros’ Bugs Bunny, Daffy Duck en andere Looney Tunes.

Scott was een synthesizer pionier. Hij was even geniaal in het componeren van akoestische populaire muziek als in het uitvinden van en componeren op elektronische instrumenten. Wellicht was hijzelf de enige persoon ter wereld die verbaasd was dat zijn muziek een ongekend succes zou kennen dankzij tal van wereldberoemde animatiefilms. Met Imagine Raymond worden de diverse aspecten uit zijn oeuvre belicht: de akoestische “jazzcomposities” komen rijkelijk aan bod en er wordt gespeeld met zijn elektronische muziek. Het repertoire wordt aangevuld met originele muziek van Xavier Verhelst en Dijf Sanders.

De jonge filmmaker Victor Van Rossem verzamelt en bewerkt beeldmateriaal om de live-uitvoering te begeleiden. Archiefmateriaal (voornamelijk reisfilmpjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50, gefilmd op 8mm pellicule) wordt in real time gemanipuleerd. Aldus wordt Imagine Raymond een totaalconcept, dat zowel knipoogt naar de speelse dimensie van Scotts werk als dat het hem ernstig neemt als componist en onderzoeker.

This event is free

Mattias Laga - Clarinet
Jon Birdsong - Cornet
Michel Mast - Tenor saxophone
Stijn Engels - Piano
Xavier Verhelst - Double bass
Jonathan Callens - Drums
Dijf Sanders - Electronics
Victor Van Rossem - Beeld
 
See also:   Imagine Raymond
© Thomas Geuens
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer