Search in
English French Nederlands
Finale : Baz Trio, De Clerck - Van Niekerk Quartet, Groppe & Martin, Pagoda
Friday August 24, 2018
2:00 PM
6de JazzContest Mechelen / Maanrock
Finale : Baz Trio, De Clerck - Van Niekerk Quartet, Groppe & Martin, Pagoda
Museum Hof van Busleyden

Contact information
Address Frederik de Merodestraat, 65
2800 Malines
Belgium
(ook toegankelijk via de tuin in de St.-Jansstraat)

Finalisten:

Baz Trio
De Clerck - Van Niekerk Quartet
Groppe & Martin
PagodaEerst zullen volgende groepen met mekaar wedijveren om de 6de JazzContest Mechelen te winnen!:
Baz Trio
Bassist Basile Rahola en pianist Wajdi Riahi hebben samen getoerd in Tunesië en daaruit is hun vriendschap ontstaan om samen verder muziek te gaan maken. In september 2017 ging Wajdi les volgen aan het conservatorium van Brussel en Basile verhuisde naar Barcelona. Het eenvoudigste was halverwege dan maar in Frankrijk af te spreken. Daar ontmoetten ze de franse drummer Oscar Georges die ook les volgt in Brussel. Zo vormden ze een jazz trio Baz naar de leider Basile. Na een reeks concerten in Frankrijk, heeft de groep, door hun wederzijds gevoel van kameraadschap, besloten door te gaan met het opnemen van hun debuutalbum.

De Clerck - Van Niekerk Quartet
Maurice en Olivier leerden elkaar kennen in den haag waar ze allebei studeren aan de jong talent afdeling van het conservatorium. Ze speelden met Julian op een jamsessie in Antwerpen en dat klikte meteen. Maurice kende Soet van op de kusthumaniora te Brussel en bracht hem er bij. Ze brengen een mix van eigen stukken en eigen arrangementen van standards met moderne invloeden.

Groppe & Martin
Het schrijven van muziek van improvisaties, improviseren van geschreven muziek is wat Simon Groppe, pianist en Pierre Martin, drummer, sinds december 2017 proberen te spelen in duo. Deze twee muzikanten met zeer verschillende invloeden gaan muziek variërend van Steve Reich, Tigran Hamasyan, Jim Black en John Zorn beluisteren, vrij interpreteren, schrijven en dan spelen. De samenwerking van de twee muzikanten brengt hen naar een doel: emoties voorstellen aan hun publiek, de luisteraars raken.

Pagoda
Deze muziek is een levensreis door eigen ervaringen van de bandleden, waar inspiratie komt van mensen die hun pad kruisten. Ze proberen een universele taal te creëren op basis van originele muziek en geregelde standaarden.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer