Search in
English French Nederlands
Chasing Penguins (Verbruggen / Fernandes Quintet)
Friday February 2, 2018
8:30 PM
Chasing Penguins (Verbruggen / Fernandes Quintet)
La Conserve

Contact information
Address Kolonel Begaultlaan 15
3012 Louvain
Belgium
Web site Dedicated website

Teun Verbruggen behoort tot het kransje van Belgische topmuzikanten die niet meer weg te denken zijn uit het Europese jazzlandschap. Het brede publiek kent hem vooral als drummer bij het Jef Neve Trio en Flat Earth Society. Maar ook met zijn eigen projecten speelde hij de voorbije jaren op toonaangevende festivals zoals Saalfelden Jazz in Oostenrijk en het Moers Festival in Duitsland.

In de Singer zorgde hij voor onvergetelijke momenten met o.m. jazzlegende Toots Thielemans, cellist Ernst Reijseger en met zijn eigen band Warped Dreamer. Dit voorjaar stelt hij er zijn nieuwe project met de Portugese gitarist Andre Fernandes voor.

Andre Fernandes is eveneens een Europese topmuzikant. Zo was hij een tijdlang lid van het Lee Konitz Nonet en van de groep van zangeres Maria João. Verder leidt hij zijn eigen band Dream Keeper en speelde hij met o.m. Tomasz Stanko, Cyro Baptista en met Jorge Rossy.

Het Verbruggen/Fernandes Quintet heeft met saxofonist Steven Dellanoye, pianist Bram Delooze en met bassist Nathan Wouters een ware droombezetting.

Steven Delannoye - Soprano saxophone
Andre Fernandes - Guitar
Bram De Looze - Piano
Nathan Wouters - Double bass
Teun Verbruggen - Drums
 
See also:   Chasing penguins (Verbruggen / Fernandes Quintet)
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer