Search in
English French Nederlands
Isabelle Guérin
Saturday January 20, 2018
5:00 PM
Isabelle Guérin
CC Het Gasthuis

Contact information
Address Gasthuisstraat 22
3200 Aarschot
Belgium
Phone +32 (0)16 56 48 24
Email Write an email
Web site Dedicated website
Djangofolllies

Contact information
Address Rue des Chrysanthèmes, 28
Brussels (Laeken)
Belgium
Phone +32 (0)2 474 06 41
Email Write an email
Web site Dedicated website

Isabelle Guérin - dwarsfluit
Didier Couplet - Trompet, bugel
Luc Depret - Accordeon
Xavier Thiébaut - Bas, contrabas
Tom De Wulf - Drum

In juli 2014 richtte fluitiste Isabelle Guérin de groep Tchazz op in de omgeving van Doornik. Zij is gepassioneerd door zowel jazz als traditionele muziek en liep al een tijdje met het idee rond om een groep te stichten om haar eigen composities te kunnen brengen. Ze deed een beroep op trompettist Didier Couplet en accordeonist Luc Depret, 2 muzikanten van de groep ‘Alka Celtes Airs’. Die band trad in de beginjaren van het millenium op in de (Keltische) folkscène, zowel in binnen- als buitenland. Zelfs op het beroemde interkeltische festival van Lorient in Bretagne. Samen met drummer Tom De Wulf en bassist Xavier Thiébaut laten ze ons nu nieuwe, rijke en gevarieerde muziek beleven.
De bandleden zijn allen geschoolde muzikanten die in tal van jazz- groepen ervaring hebben opgedaan. Wat hen vooral bindt, is de interesse in allerlei cross-overs, vooral met traditionele keltische muziek, maar ook met funk, big-band, rock, latino en zelfs klassiek.
De muzikale thema’s die de groep brengt, zijn eigen composities die geïnspireerd zijn door zowel jazz als traditionele muziek. De arrangementen worden door hen samen gerealiseerd en laten veel ruimte voor improvisatie. Het wordt een boeiende avond…

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer