Search in
English French Nederlands
Chris Joris Quartet feat. Eric Person
Friday November 24, 2017
9:00 PM
65th birthday
Chris Joris Quartet feat. Eric Person
Jazzzolder (Refuge van Grimbergen)

Contact information
Address Refuge van Grimbergen
Onze Lieve Vrouwkoo, 52
2800 Malines
Belgium
Jazzzolder (nieuwe locatie)
Address Zaal Mandela van Het Predikheren
Goswin De Stassartstraat, 88
2800 Malines
Belgium
Address Groenstraat 10
2800 Malines
Belgium
Contact address / Administration
Phone +32 (0)497 02 93 61
Email Write an email
Web site Dedicated website

Chris Joris koppelt een hart voor wereldmuziek aan zijn drive om jazz te kunnen spelen op de meest diverse percussie-instrumenten en drums.
Om zijn 65ste verjaardag te vieren stelde hij een groep samen waarmee hij terugblikt maar ook vooruit kijkt.
De Amerikaanse saxofonist Eric Person, een vriend van vele jaren, komt over vanuit New York en met zijn trouwe kompaan Free Desmyter heeft hij een excellente pianobegeleider. De sympathieke Siciliaan Sal La Rocca op de bas maakt dit kwartet compleet. Met deze band wordt er met vanzelfsprekend gemak geput uit een rijk muzikaal arsenaal.
Saxofonist Eric Person kennen we o.a. van het World Saxophone Quartet, Dave Holland en Ronald Shannon Jackson. Voor de Europese versie van zijn Meta-Four Band schakelt Person Chris Joris in als percussionist en Free Desmyter als pianist. Die laatste speelde samen met o.a. Baba Sissoko, John Ruocco. Desmyter is ook actief bij de Chris Joris Experience, een band waarbij Joris kans geeft aan jong binnenlands talent. De Waalse bassist Sal La Rocca startte aanvankelijk op elektrische gitaar, maar ruilde die snel voor zijn vertrouwde contrabas. Sinds de jaren '80 is hij niet meer weg te slaan uit de Belgische jazzscène. Hij speelde doorheen zijn carrière bij diverse grote namen uit zowel de nationale als de internationale scène zoals Lee Konitz, Mal Waldron, Jacques Pelzer, Steve Grossman, Randy Brecker, Richie Beirach, Philip Catherine, Toots Thielemans, Dani Klein... Hij laat zich inspireren door bassist Paul Chambers.
Chris Joris begon zijn muzikale carrière al in de jaren 70. Hij speelde free met o.a. Paul Van Gysegem. Samen met Patrick De Groote brachten ze onlangs een mooie cd uit, zoveel jaren na hun eerste ontmoeting. Eind jaren 70 werkte Chris Joris samen met Johnny Mbizo Dyani en Cheikh Tidiane Fall. Chris Joris trok regelmatig op met Mal Waldron en speelt naast jazz ook wereldmuziek. In de Chris Joris Experience geeft hij kans aan jong talent van eigen bodem. Hij speelde samen met de fenomenale tubaspeler Bob Steward in verschillende projecten. Chris Joris is ook een heel degelijk pianist. Ondanks zijn 65 lentes, speelt Joris nog steeds met de bevlogenheid van een jongeling.

Chris Joris - Percussion
Eric Person - Alto saxophone
Free Desmyter - Piano
Manolo Cabras - Double bass
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer