Search in
English French Nederlands
Cécile McLorin Salvant & the Aaron Diehl Trio
Saturday October 21, 2017
9:00 PM
Cécile McLorin Salvant & the Aaron Diehl Trio
CC Het Spoor

Contact information
Address Eilandstraat, 6
8530 Harelbeke
Belgium
De Jazz Ontspooring

Contact information
Phone +32 (0)56/73 34 20
Email Write an email
Web site Dedicated website
CC Het Spoor
Address Eilandstraat, 6
8530 Harelbeke
Belgium

Al jaren bovenaan onze wishlist maar nu is het eindelijk gelukt. We hebben de eer om dé jazzzangeres van het moment – ondertussen ook Grammy winnares (Best Jazz Vocal Album, 2016) – te mogen verwelkomen.
Cécile McLorin Salvant (1989) heeft een Franse moeder en een Haïtiaanse vader. Ze groeit op in Miami en trekt in 2007 naar Aix-en-Provence. Daar studeert ze rechten en verdiept zich in klassieke zang, jazz en blues. In 2009 maakt ze in Parijs haar eerste album ‘Cécile’ en amper een jaar later wint ze, 21 jaar oud, de Amerikaanse Thelonious Monk Competition.

Haar interpretaties van onbekende jazz- en blues songs zijn uniek. Gaandeweg ontwikkelt McLorin Salvant een manier van zingen die intens, verrassend en verhalend is. Ze beschikt over een magische stem met een strikt eigen sound en een adembenemende frasering. Dat is goed te horen op haar album ‘WomanChild’ (2013), met daarop minder bekende Amerikaanse jazzsongs die volgens haar standards zouden moeten zijn. Het album wordt genomineerd voor een Grammy en de zangeres prijkt niet veel later bovenaan de lijstjes van vier (!) verschillende categorieën van de DownBeat Critics Poll: beste jazzalbum, beste jazzzangeres, beste opkomende jazztalent en beste opkomende vrouwelijke vocalist.

Eind 2013 wordt ze door Wynton Marsalis uitgenodigd voor een concert met zijn wereldbekende Lincoln Jazz Orchestra. In 2014 brengt Cécile McLorin Salvant het nieuwe album ‘For One To Love uit’ en maakt ze een verpletterende entree op het North Sea Jazz Festival. Ook op Jazz Middelheim 2015 springt een uitgelaten publiek recht voor een staande ovatie. Frederik Goossens schreef toen in Knack: ‘Perfecte dictie, weergaloos brede vocale bereik en het verbazende gemak waarmee ze aan elke lettergreep bijzondere aandacht en kleur geeft, zijn genoeg redenen om de dit keer niet eens zo ver gegrepen vergelijkingen met de grote jazzdiva’s als Sarah Vaughan of Anita O’Day te rechtvaardigen. Haar originele keuze voor een vergeten repertoire zijn de icing on the cake.’

Cécile McLorin Salvant is alle grote jazzzangeressen in één nieuwe, unieke, jonge stem. Bovendien begeleid door een wonderbaarlijk trio o.l.v. pianist Aaron Diehl, op zich al erg de moeite.

Moet het nog gezegd: dé gedroomde headliner voor deze vierde Jazzontspooring.


www.cecilemclorinsalvant.com

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer