Search in
English French Nederlands
Ben Sluijs Quartet
Friday December 8, 2017
8:00 PM
JazzLab Series
Ben Sluijs Quartet
De Muze van Meise

Contact information
Address Brusselsesteenweg 69
1860 Meise
Belgium
Phone +32 (0)2 268 61 74
Email Write an email
Web site Dedicated website

Er zijn nog zekerheden in het leven. Zoals de kwaliteit die je mag verwachten als saxofonist Ben Sluijs een nieuwe band in het leven roept. Hun eerste concert op Jazz Middelheim in 2016 brak meteen de nodige potten: ‘Een gloednieuw Ben Sluijs Quartet stuurde ons met een brede glimlach naar huis!’, schreef Enola.be. ‘Standing Ovation! Rappel mérité. Un sans faute’!, blogde de Waalse journalist Jacques Prouvost.

Sluijs staat al jaren aan de top van de Belgische scene. Hij speelde met Philip Catherine en Toots Thielemans. Momenteel is hij naast dit nieuwe kwartet ook actief met het poëtisch getinte trio 3/4 Peace. Poëzie en lyriek zijn twee kenmerken waarvan al zijn werk doortrokken is.

De jonge pianist Bram De Looze legt een indrukwekkend parcours af, onder meer met LABtrio en de unieke soloperformance Piano e Forte. De veelgevraagde contrabassist Lennart Heyndels swingt zich moeiteloos een weg door tal van hedendaagse ensembles en samenwerkingen. De lijst van beroemdheden waarmee drummer Dré Pallemaerts samenspeelde, evenals de prijzen die hij mocht ontvangen, zijn schier ontelbaar. De man die zichzelf voortdurend vernieuwt is momenteel vaste drummer in de band van Melanie de Biasio.

Alweer was daar dat breekbare element (we kunnen het ook gewoon het Sluijs-element noemen) waarbij het kwartet op een beheerste manier een prachtig geluidsevenwicht vond en de tent in volle concentratie deed luisteren naar zowaar het allereerste concert van een veelbelovende groep. – enola.be.

Ben Sluijs - Alto saxophone, Flute
Bram De Looze - Piano
Lennart Heyndels - Double bass
Dré Pallemaerts - Drums
 
See also:   Ben Sluijs quartet
© Cees Van de Ven
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer