Search in
English French Nederlands
Compro Oro
Sunday September 24, 2017
9:00 PM
JazzLab Series
Compro Oro
KAAP | Vrijstaat O.

Contact information
Address Zeedijk, 10
8400 Ostend
Belgium
Phone +32 (0)50 33 05 29
Email Write an email
Web site Dedicated website

Als je een vibrafoon en Afro-Cubaanse muziek bij elkaar optelt, kom je al snel uit bij Cal Tjader. Niet toevallig één van de helden van de jonge Belgische vibrafonist Wim Segers. Diens Gentse band Compro Oro gaat met een vette knipoog aan de haal met de traditie van de Afro-Cubaanse muziek. Wie hun platen oplegt, ontdekt virtuoos uitgevoerde jazz in een opgewekte, zuiderse sfeer.

De composities zijn van de hand van Segers: lichte en donkere melodieën die bewegen door het ritmische landschap van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Gitarist Bart Vervaeck weet met gemak de klankkleur van de Mexicaanse gitaarmeester Santana op te roepen. Robbe Kieckens, die zijn kindertijd in Rwanda doorbracht en daar duidelijk een virtuoos gevoel voor ritme aan heeft overgehouden, verzorgt de percussie die voor de exotische muziek van Compro Oro heel essentieel is.

Hun nieuwste worp, ‘Bombarda’ (W.E.R.F.-records) is een vierdelig meesterwerkje waarin zij nog dieper graven in muzikale tradities uit diverse windstreken, deze injecteren met een goeie scheut op de heupen werkende grooves en hullen in een psychedelisch jasje.

“Een kleine twintig jaar na de glorieuze boom van Buena Vista Social Club is de latin aan een voorzichtige revival bezig. Het Gentse collectief Compro Oro doet de Afro-Cubaanse traditie eer aan door vooral niet te proberen als een stel oude patsers te klinken. Geen klassieke son hier, wel een hulde aan latinjazzicoon en vibrafonist Cal Tjader, smerige gitaren à la Marc Ribot en de beste ritmesectie aan deze kant van de Noordzee.”

(Bart Cornand – Knack) ****

Wim Segers - Vibraphone
Bart Vervaeck - Guitar
Mattias Debusschere - Double bass
Robbe Kieckens - Percussion
Frederik Van Den Berghe - Drums
 
See also:   Compro Oro
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer