Search in
English French Nederlands
Marithé Van der Aa
Saturday August 19, 2017
7:00 PM
Marithé Van der Aa
Chartreuzenbos

Jazzwood

Contact information
Address 3210 Linden - Holsbeek
Belgium
Web site Dedicated website

Het Marithé Van der Aa Quartet is een jong en dynamisch jazz kwartet, gevormd door de Vlaamse jazzzangeres Marithé Van der Aa. Marithé koos op zestienjarige leeftijd voor een voltijdse jazzopleiding aan de muziekhumaniora "Musart" te Hasselt. Nadat ze daar succesvol afstudeerde, werd ze toegelaten aan het Jazz Institut (Universität der Künste) van Berlijn, waar ze binnenkort haar eerste semester jazzzang zal afronden.

Israëlische pianist en componist, Daniel Schwarzwald, studeerde aanvankelijk klassiek piano aan de "Jerusalem Academy Of Music & Dance". Hierna studeerde hij jazz piano bij Daniel Ran, Omri Mor, Itai Rosenbaum en Slava Ganelin. Hij heeft onder meer samengewerkt met Eli Degibri, Anat Cohen, Hagai Cohen-Milo, Avri Borochov, Yael Dekelbaum, Michal Baranski, Dima Gorelik en Ehud Ettun en speelt ook in zijn eigen project, waarin hij zich focust op zijn eigen composities.

Duitse contrabassist Jonathan Nagel, studeerde jazz contrabas aan zowel het Prins Claus Conservatorium te Groningen, als aan de "University Of Arts" (Philadelphia, USA). Hij heeft in de voorbije jaren het genoegen gehad met enkele voorname muzikanten uit de jazzscene te spelen, waaronder Michael Moore, David Berkman, Gene Jackson en Don Braden. Naast het Marithé Van der Aa Quartet, speelt hij ook in zijn eigen freejazz combo, "Counterblue" en in zijn electro/ experimenteel duo "Perfekte Wände".

Duitse drummer Andreas Kunert, startte op twaalfjarige leeftijd aan de "Jazzschule Berlin" waar hij les kreeg van Michael Schwarz en Wolfgang Obert. Andreas richtte onder meer zijn eigen bebopgroep "Chessmates" en de "Yusef Lateef Tribute Project" op, en speelde ook reeds in diverse bigbands, waaronder de "Blue Baba Big Band" en "Jive Park".

Samen speelt dit internationale kwartet een uitgebreid repertoire, bestaande uit gearrangeerde jazz standards en eigen composities. Ze streven voortdurend naar een evenwicht tussen traditionele jazz en een meer eigentijdse 'sound', waarin interactie een erg belangrijke rol speelt. Mis deze kans om hen live te zien niet!

Marithé Van der Aa is een jong zangtalent uit Bocholt dat in het begin van het huidige academiejaar verkaste naar Berlijn om er een bachelor opleiding Jazz Vocals te volgen aan de Universität der Künste – Jazz Institute Berlin.

Geboren in Antwerpen (Augustus 1996), spendeerde Marithé het overgrote deel van haar jeugd in het Verenigd Koninkrijk waar ze aan de London Academy of Music and Dance (LAMDA) haar allereerste artistieke vorming genoot.

Teruggekeerd naar België en na 4 jaren klassieke humaniora (tijdens dewelke ze notenleer volgde aan de muziekschool te Bree) werd de artistieke lokroep zo groot dat ze besloot om over te stappen naar de kunsthumaniora te Hasselt Kindsheid Jesu (het huidige Musart) waar ze onder meer les kreeg van Arne Van Coillie (piano), Kim Versteynen (zang) en Tim Finoulst (compositie). In voorbereiding van de toelatingsexamens aan het conservatorium volgde ze tevens nog extra pianoles bij Jolien Thijs en werd ze vocaal gecoached door Anja Van Engeland.

Na succesvol toelatingsexamens te hebben afgerond aan diverse Belgische en buitenlandse conservatoria, kreeg ze de unieke aanbieding om één van de beperkte studieplaatsen in te vullen aan het Jazz Institute Berlin, een kans die Marithé onmiddellijk aangreep waardoor ze zich op vocaal vlak verder kan vervolmaken onder leiding van Judy Niemack.

Inmiddels is Marithé reeds enkele maanden actief in de Berlijnse jazz scene en treedt ze om ervaring op te doen regelmatig op in diverse bezettingen.

In April toert Marithé samen met haar recent opgericht Jazz Quartet voor het eerst gedurende een aantal dagen in België.

Marithé Van der Aa - Vocals
Daniel Schwarzwald - Piano
Jonathan Nagel - Double bass
Andreas Kunert - Drums
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer