Search in
English French Nederlands
Tomeka Reid Quartet (US)
Sunday May 28, 2017
5:00 PM
Tomeka Reid Quartet (US)
KAAP | Vrijstaat O.

Contact information
Address Zeedijk, 10
8400 Ostend
Belgium
Phone +32 (0)50 33 05 29
Email Write an email
Web site Dedicated website

Tomeka Reid - cello
Jason Roebke - bass
Mary Halvorson - gitaar
Tomas Fujiwara - drums

Chicago is na New York wellicht de meest boeiende stad in Amerika als het gaat over een avontuurlijke en broeierige jazzscene. Sinds het ontstaan van de AACM (the Association for the Advancement of Creative Musicians) in de late jaren ’60 ontwikkelde zich er een geheel eigen muzikale taal en een hele lichting bijzondere Afro-Amerikaanse artiesten. Afrikaanse rootselementen werden versmolten met de vrijheid uit de toen revolutionaire free en avant-garde beweging.

a stimulating and mesmerizing work that showcases the superlative cellist's artistry at its best.
ALLABOUTJAZZ

Ook nu nog is het een broeihaard voor creatief talent, waarvan celliste Tomeka Reid het absolute bewijs is. Met een achtergrond in zowel klassieke als jazzmiddens en een scherpe neus voor hedendaagse free en improvoelt ze zich als een vis in het water in de meest uiteenlopende projecten. Ze tourde op jonge leeftijd reeds samen met illustere muzikanten als Anthony Braxton en Roscoe Mitchell.
Met dit quartet (met onder meer de spraakmakende gitarist Mary Halvorson) bracht ze in 2015 een titelloos debuut uit, in de hemel geprezen door de pers.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer