Search in
English French Nederlands
Vansina Orchestra
Saturday March 11, 2017
8:30 PM
Vansina Orchestra
De Singer

Contact information
Address Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Belgium
Web site Dedicated website

Saxofonist Bruno Vansina kennen we van bands als Rebirth Collective en Flat Earth Society en uiteraard van zijn eigen Bruno Vansina Quintet. Deze groep breidde hij uit met extra houtblazers. De grote bezetting van de band herinnert aan Gil Evans tijdens de opname van ‘Porgy & Bess’ van Miles Davis en aan Charles Mingus met het album ‘Mingus Mingus Mingus’.

Op jazz Middelheim 2014 maakte het grote publiek een eerste keer kennis met het Bruno Vansina Orchestra. Het orkest maakte een geweldige indruk. Zelfs in die mate dat de concurrentie later op de dag er haar tanden hopeloos op stuk zou bijten. Dit schreef Kwadratuur en ook volgens Focus Knack was het concert van het Bruno Vansina Orchestra het muzikale hoogtepunt van de dag. Dit kan tellen als je de affiche deelt met sterren als Stacy Kent en Avishai Cohen!

Door het prijskaartje dat aan zo’n groot orkest kleeft en omwille van de moeilijkheid om alle muzikanten tegelijkertijd bij elkaar te brengen, bracht Bruno Vansina zijn orkest eind vorig jaar terug tot een tentet. Hiermee komt hij nu naar de Singer. De top van de Belgische jazz!

Bruno Vansina - Alto saxophone, Soprano saxophone
Stefan Bracaval - Flute
Steven Delannoye - Tenor saxophone, Bass clarinet, Flute
Thomas Mayade - Trumpet, Flugelhorn
Peter Delannoye - Trombone
Christian Mendoza - Piano
Bert Cools - Guitar
Stefan Lievestro - Double bass
Teun Verbruggen - Drums
Kobe Proesmans - Percussion
 
See also:   Vansina Orchestra
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer