Search in
English French Nederlands
Yves Peeters Gumbo - The Big Easy Revisited
Saturday February 25, 2017
8:00 PM
Yves Peeters Gumbo - The Big Easy Revisited
Cultureel Centrum De Kern

Contact information
Address 18, De Kern
2610 Wilrijk
Belgium
Phone +32 (0)3 821 01 36
Email Write an email
Web site Dedicated website

Voor dit nieuwe project maakt de band van drummer Yves Peeters, een imaginaire reis naar het New Orleans van voor en na de orkaan Katrina. Voor de gelegenheid wordt de groep uitgebreid met zanger François Vaiana, trombonist Dree Peremans en de Amerikaanse pianist/zanger Bruce James.

De muziek die de Yves Peeters Gumbo’s voor dit project componeren, arrangeren en spelen is een smeltkroes van invloeden en stijlen uit New Orleans: krachtige zangpartijen uit de gospel en soul, vermengd met second-line grooves van parade bands, bluesy pianolicks, funky blazersriffs en bezwerende voodoo ritmes, met daar bovenop veel ruimte voor improvisatie. Verwacht geen traditionele dixieland jazz of een zoveelste rhythm & blues-cover project, maar een persoonlijke en hedendaagse interpretatie van het rijke muzikale erfgoed uit The Big Easy.

Yves Peeters werkt sinds enkele jaren projectmatig met zijn vaste band. Na de release van hun filmische debuut-cd Sound Tracks, tourde Yves Peeters Group vorig jaar met Hallucinations, een multimedia-voorstelling met live visuals van Joop Pareyn.

François Vaiana - Vocals
Nicolas Kummert - Tenor saxophone
Dree Peremans - Trombone
Bruce James - Piano, Vocals
Axel Gilain - Bass
Yves Peeters - Drums
 
See also:   Yves Peeters Gumbo
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer