Search in
English French Nederlands
Peter Jacquemyn - Fundament
Saturday May 20, 2017
8:00 PM
JazzLab Series
Peter Jacquemyn - Fundament
Heilige Magdalenakerk

Contact information
Address Schaarstraat
8000 Bruges
Belgium
KAAP | Vrijstaat O.
Address Zeedijk, 10
8400 Ostend
Belgium
Phone +32 (0)50 33 05 29
Email Write an email
Web site Dedicated website

Diep, duister en laag. FUNDAMENT exploreert de onderste regionen van het klankenspectrum met instrumenten zoals contrabassen, tuba’s, baritonsaxofoons en bassaxen.

FUNDAMENT is een project van tekenaar, beeldhouwer en performer Peter Jacquemyn. In het werk van Jacquemyn komen de wereld van muziek en beeldende kunst samen. Muziek is meer dan begeleiding, het beeldende is meer dan decor. Peter Jacquemyn wordt sterk gewaardeerd in de Europese jazzscene. Als contrabassist spreekt hij een breed spectrum van mogelijkheden op zijn instrument aan. Gezien zijn fascinatie voor het stemexperiment, zullen Mongoolse keelklanken zeker en vast in het klankenuniversum van Fundament binnensluipen.

Voor FUNDAMENT brengt Peter Jacquemyn maar liefst 11 gewaardeerde namen samen uit binnen- en buitenland, waaronder zijn oude partner-in-crime Eric Sleichim, bezieler van Bl!ndman, die zich de laatste jaren toelegt op een nieuw en uitzonderlijk instrument, de tubax.

Volledig akoestisch creëert een klein leger aan basinstrumenten een bijna ruimtelijke klankmassa, waarin elke muzikant toch de eigen sound en klankrijkdom van zijn/haar instrument niet verliest. FUNDAMENT wordt een ongehoorde verkenning en viering van de onderstroom, een concert dat nog lang zal nazinderen.

Peter Jacquemyn - Double bass, Vocals, Concept
Eric Sleichim - Tuba
Yannick Peeters - Double bass
Kristof Roseeuw - Double bass
Lode Leire - Double bass
Pieter Lenaerts - Double bass, Vocals
Jan Pillaert - Bass tuba, Vocals
Carl-Ludwich Hübsch (D) - Bass tuba, Vocals
Matthias Müller (D) - Trombone
Grégoire Tirtiaux - Baritone saxophone, Vocals
Mathieu Lilin - Baritone saxophone
Peter Verdonck - Bass Saxophone
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer