Search in
English French Nederlands
Nordmann Plays Dementia
Saturday March 11, 2017
8:15 PM
JazzLab Series
Nordmann Plays Dementia
Handelsbeurs

Contact information
Address Kouter 29,
9000 Ghent
Belgium
Phone +32 (0)9 265 91 65
Email Write an email
Web site Dedicated website

Een louche hotelkamer, een jonge vrouw ontwaakt uit haar nachtmerrie en trekt de stad in. Een nacht vol geweld en waanzin volgt, ergens waar de grens tussen droom en werkelijkheid vervaagt. We krijgen een intieme inkijk in de psyche van een getormenteerde ziel. ‘Dementia/Daughter of Horror’ uit 1955, gemaakt door John Parker, is een duistere en uiterst bizarre film noir. Nordmann wordt vaak omschreven als donker, filmisch en energetisch in al zijn vormen. De dreigende ondertoon in hun muziek past perfect bij de mysterieuze sfeer van deze cult-klassieker.

Hoewel gitarist Edmund Lauret opgroeide in Newcastle en bassist Dries Geusens in Overpelt, werd de groep Nordmann gesmeed in Gent. Het conservatorium en jamsessies in de Gentse jazzcafés waren de voedingsbodem voor een succesvolle samenwerking. Samen met Elias Devoldere en Matthias De Craene (Manngold de Cobre, FES) zijn het stuk voor stuk beroepsmuzikanten met elk een zeer typerende sound. Nordmann brengt in hoofdzaak avant-gardejazz, maar ze draaien daar met enthousiasme rockinvloeden en soundscapes door. Dat leidt tot een zeer gesmaakt recept. Het bewijs daarvan is hun succes op HUMO’s Rock Rally van 2014, waar ze na een spannende finale op de tweede plaats eindigden en de publieksprijs wegkaapten. Ze slaagden er zowaar in om Jazz binnen te loodsen in het bastion van de Vlaamse rock-‘n-roll! En daar houdt hun erelijst niet op: in 2012, het jaar van hun oprichting, wonnen ze al de Muziekmozaïek Award en een jaar later de Storm! Contest.

“Denk jazz, maar doe daar een goede scheut rock bij. Denk Morphine, maar dan zonder Mark Sandman. Wat ze deden was een mokerslag uitdelen waar de jury niet naast kon. Virtuoos, dynamisch en wulps!” (Da Music over hun deelname aan Humo’s RockRally)

Edmund Lauret - Guitar
Matthias De Craene - Saxophones
Dries Geusens - Electric bass
Elias Devoldere - Drums
 
See also:   Nordmann
© Jos L. Knaepen
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer