Search in
English French Nederlands
Stijn Cools - Book of Air
Saturday June 25, 2016
9:00 PM
De kortste nacht
Stijn Cools - Book of Air
Handelsbeurs

Contact information
Address Kouter 29,
9000 Ghent
Belgium
Phone +32 (0)9 265 91 65
Email Write an email
Web site Dedicated website

Veel volk, één wolk. VVolk is het nieuwe grootste improvisatie project van de broers Stijn en Bert Cools a.k.a. granvat.

Wat gebeurt er wanneer we de tijd vertragen of uitrekken en het zo gebruiken als een microscoop om in te zoomen op klank? Hoe gaan improviserende musici om met tijd? Book of Air onderzoekt de verstrengeling tussen tijd en klank. Na het kwintet Fieldtone is er nu vvolk, een ambitieus project in omvang en opzet. Achttien muzikanten vermengen zich tot een wolk met langzaam bewegende geluiden binnenin. Als luisteraar zak je langzaam weg in het geluid en dringt het tot je door dat er iets aan de hand is met de tijd. Een muzikale belevenis om niet te missen.

Na Book of Air Fieldtone is de LP Book of Air VVolk ook uitgekomen op het befaamde label Sub Rosa, waar vele parels van moderne en elektronische componisten huizen zoals John Cage, Morton Feldman, Henri Pousseur, ... Zo zet deze jonge Belgische elektronisch klinkende live slow band '

zonsondergang tot zonsopgang

21u00 Deuren
22u00 Book of Air
06u00 Einde + ontbijt

MUSIC FROM DUSK TILL DAWN
Onze heidense voorouders hielden er fijne gebruiken op na. Elk jaar tijdens de zomerzonnewende kwamen ze samen voor een uitbundig feest. Tijd om terug te keren naar de basis en die traditie nieuw leven in te blazen. Door te vertragen. Met pure muziek, long drinks en goed gezelschap. Beleef al de uren van de kortste nacht in de Handelsbeurs, van zonsondergang tot aan het ochtendgloren.
Het eerste deel van de avond verkent Nathan Wouters alle diepe registers van de contrabas in de foyer. Tot de nacht valt, waarna de concertzaal tot leven komt. Book of Air neemt het podium in en begeleidt een trance of wiegt net zoet in slaap. Alles kan. De bar serveert en intieme zithoeken geven ruimte om neer te ploffen. Eigen slaapmatjes en comfortabele kleren zijn aan te raden. En dan komt de zon op. Lange tafels met eerlijke kost staan klaar om samen te ontbijten, een nieuwe dag lonkt.

Stijn Cools - Drums, Composer
Sep François - Vibraphone, Percussion
Nathan Wouters - Double bass
Hendrik Vanattenhoven - Double bass
Laurens Smet - Double bass, Electric bass
Bert Cools - Guitar
Ruben Machtelinckx - Guitar
Benjamin Sauzereau - Guitar
Niels Van Heertum - Euphonium
Viktor Perdieus - Soprano saxophone
Thomas Jillings - Tenor saxophone
Erik Bogaerts - Alto saxophone, Clarinet
Frans Van Isacker - Alto saxophone, Clarinet
Mathieu Robert - Soprano saxophone
Stefan Bracaval - Flute
Indre Jurgeleviciuté - Kanklès
Fruz Tonteling - Harmonium
Wout Gooris - Fender Rhodes
 
See also:   Book of air
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer