Search in
English French Nederlands
Criss Cross Europe 2015
Friday October 2, 2015
8:00 PM
Criss Cross Europe 2015
De Bijloke

Contact information
Address Bijlokekaai 7
9000 Ghent
Belgium
Phone +32 (0)9 233 68 78
Email Write an email
Web site Dedicated website
Location Google map

De Criss Cross Europe Band 2015 telt zes jonge Europese topmuzikanten die van oktober tot november op tournee trekken doorheen de deelnemende landen.

Matthias Lindermayer (Duitsland – Unterfahrt Germany) trompet
Mattias De Craene (België – JazzLab Series) saxofoon
Pit Dahm (Luxemburg – Music:LX) drums
Manu Mayr (Oostenrijk – Porgy&Bess) bas
Michel Bugala (Music Centre Slovakia) gitaar
Loran Witteveen (Nederland – Muzieklab Brabant) piano
Julien Chamla (Franrijk – Jazzus) drums


Een nieuwe artistieke wind waait doorheen het Criss Cross Europe project. Zoals voorgaande edities brengen 7 Europese landen hun grootste jonge jazztalenten samen in een Criss Cross Europ Band. Saxofonist Mattias De Craene (Nordmann, MannGold de Cobre) mag België vertegenwoordigen in de editie van 2015. Vanaf dit seizoen neemt een gerenommeerde bandleader de groep onder zijn/haar muzikale vleugels.

Ernst1-687x1030De eerste bandleader die de vernieuwde Criss Cross Europe-formule mag inzegenen is niemand minder dan cellist Ernst Reijseger. Deze internationaal vermaarde jazzmuzikant en componist zal eind september samen met de uitverkoren muzikanten een hele week in de Bijloke resideren, waar ook het startschot van de Europese tournee zal weerklinken.

De Criss Cross Europe band speelt op de première-avond (02/10/’15 in Bijloke, Gent) bovendien in double bill met het Ernst Reijseger Quartet (Reijseger-Fraanje-Ljungkvist-Renfrow). Dat belooft een interessante avond te worden.OVER CRISS CROSS EUROPE

Hoe zal de Europese jazz van de toekomst klinken? Met Criss Cross Europe tracht JazzLab Series samen met een aantal bevriende organisaties in Europa een tipje van de sluier die over de toekomst hangt op te lichten. Criss Cross Europe is een internationaal netwerk dat de uitwisseling van jazzmuzikanten en jazzgroepen organiseert en coproducties op touw zet in verschillende Europese landen. Als Belgisch lid en mede-oprichter van het toenmalige ‘JazzPlaysEurope’ werkt JazzLab Series hiertoe sinds 2007 samen met gelijkgestemde programmatoren in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Polen en Slowakije.


www.jazzplayseurope.eu

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer