Search in
English French Nederlands
Brussels Vocal Project
Saturday September 12, 2015
8:00 PM
Jazz & Voices
Brussels Vocal Project
Stadsschouwburg Mechelen

Contact information
Address Keizerstraat 3
2800 Malines
Belgium
Cultuurcentrum Mechelen
Address Minderbroedersgang 5
2800 Malines
Belgium
Phone +32 (0)15 29 40 00
Fax +32 (0)15 29 40 29
Email Write an email
Web site Dedicated website
Jazzathome

Contact information
Address Belgium
Concerts chez l'habitant
Web site Dedicated website
Cultuurcentrum Mechelen
Address Minderbroedersgang 5
2800 Malines
Belgium
Phone +32 (0)15 29 40 00
Fax +32 (0)15 29 40 29
Email Write an email
Web site Dedicated website

Onze-Lieve-Vrouwkoor Mechelen: zang
Kristen Cornwell: zang
Grégoire Vandersmissen: tapdanser
VRT Big band: orkest


Met veel trots presenteren we u het concertproject van het Onze-Lieve-Vrouwkoor Mechelen, samen met de VRT Big Band en de internationale jazzzangeres Kristen Cornwell. Met deze grote artiesten brengt het koor die avond "The Sacred Concert" van Duke Ellington, een grootse jazz suite met een religieuze gospel toets, onder leiding van dirigent Dree Peremans. Zowel jazz-, koor- als Big Bandliefhebbers zullen dus zeker hun hartje kunnen ophalen, maar ook bij wie er niet meteen een belletje rinkelt bij het horen van deze namen zal het concert ongetwijfeld in de smaak vallen! Voor trouwe fans van het Onze-Lieve-Vrouwkoor is het bovendien ook een unieke gelegenheid om kennis te maken met het koor zoals u het nog nooit eerder zag. Het geheel zal aan elkaar gepraat worden door niemand minder dan Fred Brouwers.

De VRT Big band is een semi-professioneel jazzorkest samengesteld uit VRT personeelsleden. Eind 2009 werd de VRT Big band opgericht om de gloriedagen van de BRT big band en het BRT Jazz orkest te doen herleven. En of dat gelukt is! Onder leiding van dirigent Dree Peremans, brengt de VRT Big band de jaren 30-40-50 terug tot leven. www.bigband.vrt.be

Kristen Cornwell is een Australische jazzzangeres. Meer dan tien jaar na het begin van haar carrière vestigde ze zich in België, waar ze werkt aan eigen projecten en als zanglerares in het hoger onderwijs. Ze bracht verschillende albums uit in Australië zowel als in België, waarvan het meest recent een tribute aan Duke Ellington. Daarnaast is ze ook verbonden aan het Mechels Conservatorium als zanglerares jazz en lichte muziek en als dirigent van het vocaal ensemble.

Dree Peremans: Op zijn zestien, amper vijf jaar nadat hij trombone begon te spelen, gaf Dree Peremans al tal van professionele concerten. Hij is een veelgevraagde sideman in de Belgische Jazz-, Pop- en theaterscène. Zo was hij onder meer te zien bij Lalalover, Buscemi, Anoo, Tuesday Night Orchestra, Chris Mentens Jazz Van, Peter Hertmans Sextet, Flat Earth Society, Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Lady Linn en Jef Neve. Ook als sectie-trombonist deed hij ervaring op bij de meest uiteenlopende groepen, gaande van hiphop met Starflam en HUMb of kleinkunst met Mira Bertels, tot 'free funk' met Junctions of Vaya con dios.

In zijn speelstijl combineert Dree invloeden van legendes zoals JJ Johnson en Frank Rosolino. Daarnaast is hij een getalenteerd componist en arrangeur met een goed oor en passie voor de jazztraditie. In 2010 richtte Dree zijn de 'post-bop' formatie 'REBIRTH COLLECTIVE' op. Een groep die onder zijn leiding onversneden jazz speelt zoals die in de jaren '50 klonk, bij wijze van revalorisering van het swing-idioom. Sinds 2014 staat Dree achter de pupiter van de VRT Big band.

De muzikanten krijgen versterking van Grégoire Vandersmissen, de beste tapdanser van België

Fred Brouwers werd geboren in Leuven in 1948. Na middelbare studies in het Heilige Drievuldigheidscollege studeerde hij Germaanse Filologie aan de KU in zijn geboortestad. In die studententijd was hij actief in folk- en bluesbands en als cabaretier in het toen beruchte Mam?sel.
Midden jaren ?70 werd hij gevraagd als klassieke muziekpresentator bij de Vlaamse Televisie. Hij tekende er voor programma?s als Diapason (componistenportretten), het Paleisconcert, Parlando Ma Non Troppo, Passage en als succesnummer ? van 1978 tot 2007! - de Koningin Elisabethwedstrijd.
Als tussendoortje presenteerde hij zomer 2004 voor Canvas In Vino. In 1984 werd hij voor zijn TV-werk bekroond met de HA van HUMO. Hij werkte ook voor buitenlandse TV-stations: de NOS (Nederland), ZDF (Duitsland) en SRT (Slovakijë).
Hij was actief als recitant-presenator met diverse orkesten en dirigenten zoals Dirk Brossé, Stephen Cleobury, Günther Neuhold, Dirk Vermeulen en Jaap van Zweden. Hij was recitant in de Canto General van Mikis Theodorakis onder leiding van de componist zelf en speelde zowaar de rol van Pacha Selim in Mozarts Die Entführung aus dem Serail voor Zomeropera Alden Biesen. Momenteel is hij ook regelmatig ergens in Vlaanderen te beluisteren als zanger van de VRT Big Band.
Van 1994 tot 2000 was hij docent radioproductie/presentatie aan de Erasmus Hogeschool ? RITS. Hij was ook jaren lang voorzitter van Jeugd en Muziek Vlaanderen.
Fred blijft free-lance aan de slag. Hij presenteert in Vlaanderen en Nederland concerten en andere cultuurevenementen, schrijft teksten, vertalingen en columns, begeleidt cultuurreizen, geeft voordrachten over diverse onderwerpen en.... zingt.

Frédérike Borsarello-Tresallet - Vocals, soprano
Anu Junnonen - Vocals, Alto
Elsa Grégoire - Vocals, Alto
Jonas Cole - Vocals, tenor
François Vaiana - Vocals, bariton
Gilles Wiernik - Vocals, Bass
 
See also:   Brussels Vocal Project
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer