Search in
English French Nederlands
Peter Evans Zebulon Trio
Friday May 8, 2015
8:30 PM
Peter Evans Zebulon Trio
De Singer

Contact information
Address Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Belgium
Web site Dedicated website

Peter Evans (trompet)
John Hébert (contrabas)
Kassa Overall (drums)

‘Het meest intense concert van 2014’. Dit is slechts één van de vele laaiend positieve reacties die we hoorden na het concert van het Peter Evans Quintet in de Singer. De groep loste de hooggespannen verwachtingen dan ook moeiteloos in. Een half jaar later komt trompettist Peter Evans terug met zijn Zebulon Trio met bassist John Hébert en drummer Kassa Overall. Anders dan met het Quintet trekt hij hiermee de kaart van de puur akoestische en minder complexe jazz. Centraal hierbij staan het interactieve spel tussen de drie muzikanten en vooral power, héél veel power!

De Amerikaanse trompettist Peter Evans is zonder meer één van de grootste virtuozen op zijn instrument. Critici vergelijken hem daarom graag met trompetlegenden als Woody Shaw en Freddie Hubbard. Het brede publiek kent hem wellicht vooral van ‘Mostly Other People Do The Killing’, de knettergekke band die bekend staat om zijn wel heel eigenzinnige interpretaties van jazzklassiekers. Daarnaast treedt hij vaak solo op en in verschillende experimentele groepen met o.m. Nate Wooley, Dave Liebman en Evan Parker.

John Hébert vervolgens is één van de meest gevraagde bassisten in New York. Zo is hij sinds jaren vast lid van het Fred Hersch Trio en is hij te horen op Andrew Hills laatste meesterwerk ‘Time Lines’ (Blue note). Maar hij voelt zich evengoed thuis in meer experimentele jazzgroepen zoals Ingrid Laubrock’s Anti-House, waarmee hij vorig jaar nog in de Singer speelde.

Kassa Overall tenslotte is naast drummer ook producer en rapper. Hij werkte met grote muzikanten zoals Geri Allen, Steve Coleman en Vijay Iyer. Peter Evans koos hem voor zijn onweerstaanbare groove die eerder van de straat dan uit het conservatorium lijkt te komen.

Zet je schrap voor het Peter Evans Zebulon Trio!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer