Search in
English French Nederlands
JazzClass Series
Thursday February 12, 2015
7:30 PM
JazzClass Series #3: Meeting Miles
JazzClass Series
C-Mine cultuurcentrum

Contact information
Address C-Mine 10
3600 Genk
Belgium
Phone +32 (0)89/65 38 70
Email Write an email
Web site Dedicated website

JazzClass Series: cursussen die je alles over jazz leren.

Jazz kan een ondoorgrondelijk kluwen zijn. Het is muziek voor geïnitieerde kenners die elkaar de loef afsteken in het namen laten vallen. Maar doen die echte liefhebbers graag even moeilijk als hun favoriete muzikanten op het podium? Onzin, natuurlijk.

In vier sessies van ongeveer 2 uur krijg je een boeiende geschiedenis van de (Belgische) jazz, de belangrijkste muzikanten, invloeden en stromingen. Bovendien worden ook de groepen die dit seizoen met JazzLab Series op tournee gaan op een originele manier geïntroduceerd. Zo bieden we meteen de ideale inleiding aan op de concerten van JazzLab Series.Het cursuspakket bevat voor elke deelnemer een syllabus, met discografie.

JazzClass Series #1: een introductiecursus jazz van Jelly tot Jef

Deze introductie geeft je een beeld van de jazz van bij haar duistere begin tot en met de ongrijpbare genre-, periode- en landsgrenzenoverschrijdende muziek die ze nu is.

JazzClass Series #2: Jazz in kunst, kunst in jazz

Ditmaal geen historisch overzicht van het muziekgenre, maar wel een zoektocht naar de raakpunten tussen jazz en andere kunst. Literatuur, beeldende kunst, cinema, cartoons, strips, dans, fotografie en klassieke muziek. Je zou versteld staan hoever de fascinatie voor jazz wel gaat.

JazzClass Series #3: Meeting Miles

De uitvalsbasis van deze vervolgcursus is de opmerkelijke carrière van trompettist Miles Davis, die 20 jaar geleden overleed, en de sporen die van hem nog te vinden zijn in de Belgische jazz.

JazzClass Series is de ideale inleiding op de concerten van JazzLab Series.

Onderstaande data zijn de startdata van elke (vierdelige)cursus. Voor de andere data en praktische info, kan je terecht op de website van de cursuslocatie.

Frederik Goossens  
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer