Search in
English French Nederlands
Saudade
Sunday September 7, 2014
4:00 PM
Saudade
Tuin Busser 30

Contact information
Address in de tuin van huize Busser, 30
2440 Geel
Belgium
Yellowtime Music Festival

Contact information
Email Write an email
Web site Dedicated website

Martine Dams - zang
Jan Frederickx - dwarsfluit
Eddy Schuurmans - gitaar
Gunter Mariën - bas
Geert Mariën - slagwerk
Chris Lembrechts - vibrafoon

Saudade is een Portugees-Braziliaanse term die onvertaalbaar is. Het is het gevoel dat je krijgt als je doordrongen bent van de realiteit dat je vandaag alleen kan overleven bij de gratie van het verleden. Het heeft niet uitsluitend te maken met heimwee naar wat geweest is, maar ook naar wat komen zal.

Het is een gevoel dat je altijd meedraagt, waar je ook komt. Het is denken aan de mooie dingen die je hebt gekend en daaruit het vuur creëren dat je verder drijft in het leven. (Teresa Salgueiro, Madredeus) Saudade (°1994) - Geelse roots - bewandelt al 20 jaar het muzikale pad tussen jazz en bossa. Het programma omvat een waaier van rustige melodieën en jazzstandards, waarbij warme zuiderse ritmes geregeld komen bovendrijven. De Braziliaanse bossa nova voelt altijd een beetje aan als 'thuis komen'.

Het bekende werk van Antonio Carlos Jobim, Luiz Bonfa, Jorge Ben, Djavan en andere componisten wordt verrijkt met lichte jazz. Songs als "The girl from Ipanema", "Agua de beber", "Samba de uma nota so", "Desafinado", "Mas que nada" en "Manhã de carnaval" klinken vast en zeker bekend in de oren en spreken een breed publiek aan.

Maar ook Cole Porter, George Gershwin, Kurt Weill, Melody Gardot, Bill Withers, Keith Jarrett, Chick Corea en anderen inspireren de muzikanten bij hun zoektocht naar een eigen geluid. Rijke schakeringen tussen intimiteit en opwinding.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer