Search in
English French Nederlands
Malus (Wooley / Corsano / Antunes)
Friday October 10, 2014
8:00 PM
Org. PointCulture Charleroi & Orbitale Asbl
Malus (Wooley / Corsano / Antunes)
Le Vecteur

Contact information
Address 30, rue de Marcinelle
6000 Charleroi
Belgium
Phone +32 (0)71 27 86 78
Email Write an email
Web site Dedicated website
Web site Dedicated website
Facebook

'one of the most interesting and original trumpet voices out there right now' (Dave Douglas)

Trompettist Nate Wooley (°1974, Oregon) studeert bij o.m. Ron Miles en Jack Wright. In 2001 verhuist hij naar New York waar hij zal samenspelen met John Zorn, Ikue Mori, Anthony Braxton, Fred Frith en vele anderen. Vandaag behoort hij samen met Axel Dörner, Taylor Ho Bynum en Peter Evans tot de meest grensverleggende trompettisten. In 2011 verschenen het duo-album 'Amplified Trumpets' (Carrier Records) met Peter Evans en het fel bejubelde '(Put Your) Hands Together' (Clean Feed).

Drummer Chris Corsano (°1975, New England) begint als tiener in diverse punkgroepen. Later ontdekt hij de jazz- en improvisatiemuziek. Hij vormt een vast duo met saxofonist Paul Flaherty en neemt cd's op met talrijke andere muzikanten onder wie saxofonisten Paul Dunmall, Evan Parker, Mats Gustafsson en Joe McPhee, Sonic Youth-leden Kim Gordon en Thurston Moore en met Jim O'Rourke. In 2007 komt zijn muziek onder de aandacht van de IJslandse zangeres Björk. Zij vraagt hem om mee te spelen op haar album 'Volta' en om mee op wereldtournee te gaan. In ons land werkt Chris Corsano geregeld samen met de Antwerpse kunstenaar Dennis Tyfus.

Contrabassist Hugo Antunes (°1974, Lissabon) ten slotte woont sinds 2009 in Brussel waar hij een groep vormt met de saxofonisten Danielle Matini en Toine Thys en de drummers João Lobo en Marek Patrman. Het album 'Roll Call' (Clean Feed, 2010) is zijn voorlopig belangrijkste wapenfeit.www.natewooley.com
www.cor-sano.com
www.myspace.com/hugoantunes

MALUS (PT/US)
+ SETS SOLO PAR HUGO ANTUNES (PT), CHRIS CORSANO (US) & NATE WOOLEY (US)

+ RELEASE PARTY - LABEL MNÓAD

Nate Wooley - Trumpet
Chris Corsano - Drums
Hugo Antunes - Double bass
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer