Search in
English French Nederlands
Maya Homburger / Barry Guy
Sunday April 27, 2014
8:30 PM
Maya Homburger / Barry Guy
De Singer

Contact information
Address Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Belgium
Web site Dedicated website

Maya Homburger (barokviool)
Barry Guy (contrabas)


Guy / Kurtag / Bach / Biber
IMPROV(is)ING MO(ve)MENTS

De Antwerpse schilder-dichter vanche (°1949, Antwerpen) heeft een speciale band met het duo van de Zwitserse barokvioliste Maya Homburger en de Britse contrabassist Barry Guy. Zo is het stuk ‘Immeasurable Sky’ op hun debuut-cd ‘Ceremony’ (ECM New Series, 1997) gebaseerd op zijn gelijknamige gedicht. Maya Homburger en Barry Guy zijn immers grote bewonderaars van vanches werk. Hun kunstcollectie bevat bijvoorbeeld een groot aantal van zijn schilderijen. Enkele ervan schitteren zelfs op cd-covers van hun eigen ‘Maya Records’. De bewondering is trouwens wederzijds. Het is dus niet verwonderlijk dat vanche de twee muzikanten samenbrengt wanneer hij zijn schilderijen toont in de Singer.

Onder de titel IMPROV(is)ING MO(ve)MENTS opent Barry Guy de avond met een improvisatie op een gedicht van vanche. Nadien volgen improvisaties, eigen composities en werk van o.m. G. Kurtag, J.S. Bach en H.I.F. Biber.

Maya Homburger (°1953, Zürich) verhuist in 1989 naar Engeland waar ze vast lid wordt van de barokensembles van John Elliot Gardener en Trevor Pinnock. Als barokspecialiste maakt ze diverse opnames, waaronder zes sonates voor viool en klavecimbel van J.S. Bach met Malcolm Proud.

Barry Guy (°1947, Londen) is absolute wereldklasse in zowel in de hedendaagse klassieke als in de improvisatiemuziek. Na zijn studies klassieke muziek wordt hij lid van het barokorkest Academy of Ancient Music onder leiding van Christopher Hogwood. Verder componeert hij kamermuziek en werken voor orkest, leidt hij het Barry Guy New Orchestra en vormt hij een improvisatietrio met saxofonist Evan Parker en met drummer Paul Lytton.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer