Search in
English French Nederlands
Céline Bonacina invites Nguyên Lê (F)
Saturday September 8, 2012
6:30 PM
Céline Bonacina invites Nguyên Lê (F)
Stedelijke Basisschool Ganzenveer

Contact information
Address Bilkske
8000 Bruges
Belgium
September Jazz

Contact information
Address Stedelijke Basisschool De Ganzenveer
Bilkske
8000 Bruges
Belgium
Phone +32 (0)50 44 82 71
Email Write an email
Web site Dedicated website

Céline Bonacina sax
Nguyên Lê guitar
Kevin Reveyrand bass
Hary Ratsimbazafy drums

De Franse saxofoniste Céline Bonancina beheerst zowel de tenor-, de alt-, als de imposante baritonsaxofoon. Ze werd dan ook reeds verscheidene malen bekroond en won diverse concours.
Nadat ze haar muzikale studies had volbracht en enkele jaren in verschillende Parijse big bands speelde, verhuisde ze eind jaren ’90 naar het voormalige Franse eiland in de Indische Oceaan, La Réunion. Daar was ze vaak te zien aan de zijde van pianist Omar Sosa. Ook haar eigen trio waarin ze sinds 2004 actief is, vond daar zijn oorsprong. In dit trio vinden we de Franse elektrische bassist Kevin Reveyrand en de Frans-Polynesische drummer Hary Ratsimbazafy.

Als speciale gast nodigt ze de Parijse gitarist van Vietnamese origine Nguyên Lê uit. Deze is ondertussen in Frankrijk, maar ook ver daar buiten, uitgegroeid tot één van de bezielers van de hedendaagse jazz fusion. De lijst van projecten waarin je hem reeds kon aan het werk zien is eindeloos, alsook de stijlen waarmee hij reeds experimenteerde.
Samen brachten ze in 2010 de stomende plaat “Way of Life” uit op het ACT label. Het album staat bol van stuwende bass grooves, straight-forward drumpartijen, snedige gitaarriffs en recht voor de raap saxpartijen. Kortom: de afsluiter van September Jazz 2012 belooft terug muzikaal vuurwerk!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer