Search in
English French Nederlands
Melanie de Biasio Trio
Friday January 20, 2012
8:30 PM
Melanie de Biasio Trio
N9 (muziekclub Eeklo)

Contact information
Address Molenstraat 165
9900 Eeklo
Belgium
Phone +32 (0)9/377 93 94
Email Write an email
Web site Dedicated website


Melanie De Biasio Trio
MELANIE DE BIASIO TRIO
Melanie De Biasio weet je na enkele maten al onder te dompelen in een andere wereld. Denk Billie Holiday of Nina Simone, maar dan Belgisch, en hedendaags.

Melanie groeide op in Charleroi als dochter van een Italiaanse vader en een Belgische moeder. Ze genoot een klassieke opleiding als fluitiste, waarna ze puberde in een paar rockbands. Tot ze zang ging studeren aan het Brusselse Conservatorium, waar ze na 3 jaar een eerste prijs haalde. In 2006 ontving ze een Django d’Or in de categorie ‘jong talent’ en een jaar later een Octave de la Musique in de categorie ‘jazz’. Is wat ze brengt pure jazz? Zelf vermijdt ze het woord een beetje, ze spreekt van ‘blues, stof en duister’. Reeds met haar eerste album kan Melanie De Biasio bouwen op unieke samenwerkingen en ervaringen. Haar ‘ontdekker’ Steve Houben speelt bijvoorbeeld mee op die plaat.

Haar stem is als een brandend vuur onder een laagje ijs. Geruggensteund door opmerkelijke musici durft ze alles aan: trage tempi, groove, vermetele arrangementen. Op het podium gooit Mélanie De Biasio alle remmen los en overstijgt ze zichzelf. In trio laat ze zich begeleiden door Sam Gerstmans op contrabas en door pianist Pascal Mohy, die enkele jaren geleden met zijn eigen trio een zeer gesmaakte tournee afwerkte bij JazzLab Series.

Nooit eerder hoorden we een Belgische zangeres die je zomaar geloofwaardig naast Billie Holiday of Nina Simone mag vernoemen.
Jazzmozaiek

Mélanie De Biasio - Vocals
Pascal Mohy - Piano
Samuel Gerstmans - Double bass
 
See also:   Melanie De Biasio
© Jos L. Knaepen
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer