Search in
English French Nederlands
JazzClass Series #2
Tuesday February 21, 2012
8:00 PM
JazzClass Series #2
De Meent

Contact information
Address Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Belgium
Phone +32 (0)2 359 16 00
Fax +32 (0)2 359 16 01
Email Write an email
Web site Dedicated website
Location Google map

Meeting Miles – op zoek naar Miles Davis in de Belgische jazz

Frederik Goossens gaat in deze nieuwe, toegankelijke lessenreeks dieper in op de jazzgeschiedenis, met als uitvalsbasis de opmerkelijke carrière van trompettist Miles Davis, die 20 jaar geleden overleed.

Weinig muzikanten hebben de koers van de muziekgeschiedenis wezenlijk veranderd. Miles deed het meerdere malen. Zijn albums in de jaren vijftig, met als onbetwiste hoogtepunt Kind of Blue, maakten van hem een superster. In het daaropvolgende decennium verkende hij de grenzen van de jazz voor kleine combo’s, alvorens zich zonder enig schuldgevoel over te geven aan pompende jazzrock en later, in de jaren ‘80, aan een mix van pop en stekelige funk. Hij was zonder twijfel één van de meest aantrekkelijke en invloedrijke figuren van de Amerikaanse muziek, wiens sporen vandaag nog duidelijk in de Belgische jazzmuziek te vinden zijn. Naar die sporen gaat Frederik op zoek met als leidraad de groepen die op tournee zijn met JazzLab Series.

Onze lesgever?

Frederik Goossens is docent jazz- en popgeschiedenis en methodiek aan het conservatorium van Gent. Hij geeft ook avondcursussen muziekgeschiedenis en verzorgt geregeld inleidingen op allerlei concerten. Daarnaast schrijft hij als free-lance journalist stukken over jazz voor tijdschriften als Knack, Staalkaart of Jazzmozaïek. In zijn vrije tijd speelt Frederik graag zelf muziek. En je kan hem hier en daar ook als curieuze DJ aan het werk zien, in de weer met zijn grote collectie 78-toeren platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen.

Hieronder vind je de verschillende lessenreeksen. Er zijn op alle locaties nog enkele plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij.

Frederik Goossens  
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer