Search in
English French Nederlands
Mocky
Monday April 13, 2009
9:30 PM
Mocky
Vooruit

Contact information
Address Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
Belgium
Phone +32 (0)9 267 28 20
Fax +32 (0)9 267 28 30
Fax info@vooruit.be
Web site Dedicated website

De Canadese multi-instrumentalist Mocky is bij ons vooral bekend vanwege de radiohit "Mickey Mouse Muthafakas" en vanwege zijn veelvuldige samenwerkingen met Jamie Lidell, Gonzalez en Feist. Vanaf 2002 woont en werkt Mocky in Berlijn. Hij was er o.m. de co-producer van de succesrijke platen "Multiply" en "Jim" van Lidell en leverde belangrijke bijdragen aan "The reminder" van Feist en recente platen van Jane Birkin, Nikka Costa, Puppetmastaz en Kevin Blechdom.

Zijn eigen muziek is een verfrissende mix van elektro, hiphop en lo-fi funk vol humor en verwijzingen naar apen en ‘het menselijk gedrag'. Mocky is als een muzikale chameleon die ook graag buiten de lijnen van de elektronische muziek kleurt. Zijn nieuwste plaat (via Crammed!) is zowaar een akoestische jazzplaat, die voor het merendeel uit instrumentale tracks bestaat, voor de gelegenheid opgenomen in de Ferber studio's in Parijs (zie ook platen van Nina Simone en Serge Gainsbourg). Vrienden voor het leven Taylor Savvy, Gonzales, Jamie Lidell en Feist zorgen voor de (occasionele backings) en instrumentale accenten.

U bent vriendelijk uitgenodigd op deze jazz sessie met Mocky en band op Paasmaandag in de Balzaal van Vooruit. Laat u verwennen door deze rasentertainer! Verwacht: enige interactie met het publiek!

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer